Home » D:News » Sarah McBride, prima femeie trans numită în funcţia de senator al Statelor Unite ale Americii

Sarah McBride, prima femeie trans numită în funcţia de senator al Statelor Unite ale Americii

Sarah McBride, prima femeie trans numită în funcţia de senator al Statelor Unite ale Americii
Sursa foto: Twitter Sarah McBride
Publicat: 05.11.2020

Sarah McBride, în vârstă de 30 de ani, face parte din partidul Democrat și este prima femeie trans numită în funcţia de senator. Este cea mai înaltă funcţie ocupată până acum de către un membru al comunităţii LGBTQ+. În 2012, Sarah McBride a câştigat un internship la Casa Albă.

McBride a fost numită miercuri în funcţia de senator al statului Delaware. Este cea mai înaltă funcţie ocupată până acum de către un membru al comunităţii LGBTQ+.

Sarah McBride are 30 de ani şi face parte din partidul Democrat. Încă din copilărie, aceasta a avut înclinaţii către politică, însă problemele identităţii de gen au împiedicat-o să viseze către o astfel de carieră.

GALERIE FOTO

Delaware, un stat cunoscut pentru înclinaţiile puternice către democraţie

Şi cu toate acestea, Sarah a ajuns la doar 17 ani liderul partidului Tinerilor Democraţi, iar în acelaşi an, şi-a început şi tranziţia.

La 22 de ani, aceasta a câştigat un internship la Casa Albă, iar acum, a devenit senatoare în Delaware, un stat cunoscut pentru înclinaţiile puternice către democraţie, potrivit Mediafax.

„Democraţia noastră este destul de mare pentru toți”

Într-o postare pe Twitter, Sarah i-a încurajat pe toţi membrii comunităţii LGBTQ+: „Sper că această seară îi va arăta unui copil din comunitatea LGBTQ+ faptul că democraţia noastră este destul de mare şi pentru ei”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase