Home » D:News » Un canal popular de YouTube spune că mașina electrică Dacia Spring ar putea fi o adevărată revoluție

Un canal popular de YouTube spune că mașina electrică Dacia Spring ar putea fi o adevărată revoluție

Publicat: 09.11.2020

Canalul de YouTube „Transport Evolved”, cu 32,8 de milioane de vizualizări și 122.000 de abonați scrie că mașina electrică Dacia Spring ar putea fi o adevărată revoluție pentru transportul urban, sub titlul „Forget Tesla Killers – The Dacia Spring Could Be A True Revolution”.

Realizatorii canalului spun că în mediul mașinilor electrice există două curente de opinie: primul spune „dacă nu este Tesla, nu este bun”, iar al doilea spune „vreau să ajung din punctul A în punctul B cu o mașină pe care mi-o permit”. În indusstria auto, spune realizatorii, tendința este de a compara orice model cu mașinile produse de Tesla, ceea ce ridică foarte sus ștacheta pentru constructorii auto, în detrimentul consumatorilor.

Prețul Dacia Spring nu a fost comunicat, dar Transport Evolved spune că va fi sub 20.000 de euro

Chiar dacă prețul Dacia Spring nu a fost comunicat, Transport Evolved spune că va fi sub 20.000 de euro, fîcând comparații cu competiția, dar și cu „verișorul” Spring, modelul K-ZE, vîndut în China și India. Filmul face și o prezentare a mașinii, cu plusurile și minusurile sale, remarcând faptul că, spre deosebire de SUA și alte state unde distanțele între localități sunt mari, în Europa navetiștii merg cam 40 de km în medie, zilnic.

„Europenii sunt mai puțin interesați în statusul pe care îl conferă mașina și mai mult de ce le oferă mașina privită ca o unealtă funcțională”, spune prezentatoarea.

Când vor începe să fie preluate comenzile pentru noul model Dacia Spring

Grupul Renault a lansat la jumătatea lunii octombrie Dacia Spring, primul automobil electric sub brand românesc. Comenzile pentru noul model vor fi preluate începând din primăvara anului 2021, potrivit Mediafax.

Comenzile pentru noul model Dacia Spring vor fi preluate începând din primăvara anului 2021. Oferta comercială va cuprinde două nivele de echipare pentru varianta destinată publicului larg, iar costul bateriei va fi inclus în preţul de achiziţie. Autonomia mașinii este de 225 km, folosind un motor electric de 33 kW (echivalent cu 44 CP)cuplat cu o baterie de 26,8 kWh.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase