Home » D:News » O ursoaică și puiul ei, împușcați după ce au urcat pe un submarin nuclear rusesc

O ursoaică și puiul ei, împușcați după ce au urcat pe un submarin nuclear rusesc

Publicat: 11.11.2020

Membrii echipajului unui submarin nuclear rusesc au împușcat o ursoaică și puiul ei care s-au urcat pe coca navei staționate în Extremul Orient Rus.

Imagini publicate de presa locală din regiunea Kamchatka îi arată pe ursoaică și puiul ei în timp ce înotau spre submarin, apoi așezați pe punte înainte să se audă focul împușcăturii, iar puiul să cadă în apă.

„Nu există o altă cale”, se aude o voce din spatele camerei de filmat. „Dacă îl alungi, va umba prin sate. Așa lupți cu urșii în Kamchatka”, a mai spus aceasta.

Imaginile au stârnit însă critici dure pe rețelele de socializare față de cel care a împușcat urșii.

Animalele au înotat dinspre Golful Krasheninnikov și au urcat pe submarinul nuclear ancorat lângă satul Rîbacii, a declarat pentru Interfax purtătorul de cuvânt al Flotei Pacificului din Marina Rusă.

Potrivit acestuia, un expert în vânătoare și instructor din orașul militar Vilyuchinsk a fost chemat să ucidă urșii cu o „armă de vânătoare specializată”. Vilyuchinsk este un oraș închis în care se află submarine rusești ale Flotei Pacificului.

Peste 10.000 de urși bruni locuiesc în peninsula Kamchatka

Baza, un portal de știri, care nu a citat surse și despre care The Moscow Times scrie că ar avea legături cu serviciile militare și de securitate ale Rusiei, a transmis că urșii au fost împușcați deoarece mama „era foarte slăbită și rănită, iar puiul ar fi devenit agresiv fără mama sa”. Același portal a adăugat că sătenii i-au observat timp de câteva zile și au încercat să îi alunge.

Cel puțin 50 de urși agresivi au fost uciși până acum, în 2020, a transmis Agenția de gestionare a pădurilor din regiunea Kamchatka.

Între 10.000 și 14.000 de urși bruni locuiesc în peninsula Kamchatka, în Extremul Orient Rus, unde se intersectează ocazional cu oamenii, potrivit Wildlife Conservation Society.

Vă recomandăm să citiți și:

Cel mai avansat submarin nuclear al Rusiei a devenit operaţional. Cum arată

Cum arată cel mai recent submarin nuclear din noua serie ”Barracuda”

Radiaţiile emise de epava submarinului ”Komsomoleţ” depăşesc de 100.000 de ori nivelul admis

Misterul naufragiului submarinului USS Scorpion în Războiul Rece. Răzbunarea sovieticilor sau muşamalizarea americanilor?

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase