Home » D:News » Competiție între vaccinuri: Rusia susţine că Sputnik V este mai eficient decât vaccinul dezvoltat de Pfizer

Competiție între vaccinuri: Rusia susţine că Sputnik V este mai eficient decât vaccinul dezvoltat de Pfizer

Competiție între vaccinuri: Rusia susţine că Sputnik V este mai eficient decât vaccinul dezvoltat de Pfizer
Sursa foto: Facebook
Publicat: 12.11.2020

Rusia susţine că vaccinul Sputnik V are o eficienţă mai mare decât cel produs de companiile Pfizer şi BioNTech. Rușii spun că vaccinul lor are o eficiență de 92%, în timp ce celălalt nu depășește 90%.

Vaccinul rusesc Sputnik V este 92% eficient în protejarea oamenilor de COVID-19, potrivit Fondului Suveran al Rusiei. Anunţul a venit la câteva zile după ce companiile Pfizer şi BioNTech au precizat ca vaccinul lor are o eficienţă de 90%.

Rezultatele se bazează doar pe un număr mic de voluntari care s-au îmbolnăvit de COVID-19

Vaccinul rusesc Sputnik V se află în faza trei a studiilor clinice, a declarat miercuri Fondul Suveran al Rusiei (RDIF), relatează Reuters. Experţii au declarat că datele Rusiei au fost încurajatoare şi au întărit ideea că pandemia ar putea fi oprită de vaccinuri, însă au avertizat că rezultatele se bazează doar pe un număr mic de voluntari care s-au îmbolnăvit de COVID-19. Analiza a fost efectuată după ce 20 de participanţi au dezvoltat virusul, în timp ce rezultatul Pfizer şi BioNTech a folosit 94 de pacienți.

„Presupun că a existat presiune politică după comunicatul de presă de la Pfizer şi BioNTech la începutul săptămânii pentru a trece la nivelul propriilor date”, a declarat Bodo Plachter, director adjunct al Institutului de Virologie de la Universitatea din Mainz.

Dezvoltatorii Sputnik-V dau asigurări că cercetarea va fi publicată în curând

În timp ce Rusia a fost zgârcită cu privire la documentaţia ştiinţifică a acestui vaccin promovat de preşedintele Vladimir Putin, dezvoltatorii Sputnik-V au dat asigurări că cercetarea va fi publicată în curând „într-una dintre principalele reviste medicale din lume”, potrivit Mediafax.

RDIF a asigurat că va furniza toate datele necesare autorităţilor de reglementare naţională ale ţărilor care doresc să achiziţioneze Sputnik-Fondul rus de investiţii, care susţine dezvoltarea Sputnik V, a declarat că procesul va continua timp de şase luni. Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya a spus că rezultatele intermediare au demonstrat că Sputnik V este eficient şi vaccinările în masă vor fi lansate în Rusia în următoarele săptămâni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase