Home » D:News » Ce este injectomatul, posibila cauză a incendiului de la secția ATI din Piatra Neamț

Ce este injectomatul, posibila cauză a incendiului de la secția ATI din Piatra Neamț

Publicat: 16.11.2020

Posibila cauza a incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț pare a fi un injectomat, susțin surse judiciare. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

Incendiul de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț ar fi pornit de la un echipament medical. Este o variantă care încă nu este confirmată oficial de anchetatori.

Totuși, surse apropiate anchetei susțin că un scurt circuit la injectomat este varianta cea mai plauzibilă. Injectomatul este o seringă automată care livrează medicamente continuu.

În timpul incendiului de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț au murit 10 persoane, pacienți intubați, bolnavi de Covid 19. Unul dintre medicii care a încercat să-i salveze pe pacienți a suferit numeroase arsuri și a fost transportat pentru tratament la un spital din Belgia.

Orban: Instalația de alimentare cu oxigen din spitalul Piatra Neamț, ultima verificare în martie

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică că ultima verificare a instalației de alimentare cu oxigen din Spitalul Județean Neamț a fost făcută în luna martie. Șeful Guvernului a mai spus că anchetatorii vor verifica dacă spitalul avea contract de mentenanță pentru instalații.

Premierul Ludovic Orban a declarat duminică că ultima verificare a instalației de alimentare cu oxigen din Spitalul Județean Neamț a fost făcută în luna martie a acestui an, transmite Mediafax.

Anchetatorii vor verifica dacă managerii spitalului au respectat procedura și au încheiat contracte de mentenanță și service pentru instalațiile sanitare.

„Ultima verificare la instalația de alimentare cu oxigen a fost în martie 2020. Obligația managerilor de spital este de a avea contracte de mentenanță și de service pentru toate aceste tipuri de instalații, vom verifica și acest aspect. Ancheta va stabili responsabilitățile. Va decide ancheta penală. Managerul spitalului a declarat că se fac modificări pentru a se crește capacitatea de tratare cu patru paturi. Nu există nicio solicitarea referitoare la aceste schimbări. Mutarea unei secții de ATI trebuia avizată de DSP. Informațiile care există în acest moment arată că acolo s-au făcut lucrări”, a explicat premierul Ludovic Orban

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase