Home » D:News » Medicul Virgil Musta: Foarte probabil că va crește numărul de cazuri de COVID-19, în ianuarie

Medicul Virgil Musta: Foarte probabil că va crește numărul de cazuri de COVID-19, în ianuarie

Publicat: 08.12.2020
Medicul Virgil Musta: Foarte probabil că va crește numărul de cazuri de COVID-19, în ianuarie
Medicul Virgil Musta

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, se așteaptă la creșterea contaminărilor cu noul coronavirus în luna ianuarie. Medicul recomandă sărbători în familia restrânsă, mască la orice contact, iar viitorilor guvernanți accent pe educație și sănătate.

Medicul a declarat la Digi24 că luna decembrie este „puțin altfel decât în ceilalți ani”, pentru că oamenii trebuie să țină cont totuși de numărul foarte mare de cazuri și de situația pandemică.

„Cred că va trebui să fim responsabili, să păstrăm totuși această distanțare socială, nu sunt recomandabile asocierile foarte mari de oameni. Este bine să ne petrecem sărbătorile în familia restrânsă pentru că orice contact cu o altă persoană fără purtarea măștii este un pericol”, a afirmat medicul.

Acesta a adăugat că, în opinia sa, oamenii pot desfășura orice activitate, dar restricționată de reguli: „să purtăm masca la orice întâlnire cu o altă persoană”.

Musta: Cheia este „munca în afara spitalului”

Întrebat dacă se așteaptă la o lună ianuarie mai dificilă din acest punct de vedere, cu un număr mai mare de cazuri, Virgil Musta a răspuns: „Da, foarte probabil că va crește numărul de cazuri, dar noi să sperăm că măsurile luate, coroborate cu stagnarea numărului de cazuri, va menține sub control situația pandemică”.

Medicul timișorean a afirmat că presiunea pe sistemul sanitar este foarte mare și, după părerea sa, cheia este „munca în afara spitalului: de a convinge oamenii să respecte regulile ca să nu se îmbolnăvească”, potrivit Mediafax.

Virgil Musta a mai spus că cei care vin la guvernare ar trebui să aibă ca prioritate zero două domenii: învățământul – pentru că de aici pornesc toate – și apoi sănătatea. „O nație care este educată și sănătoasă poate să prospere”, a conchis medicul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase