Home » D:News » Un român a inventat detectorul de măşti. Aplicaţia declanşează alerta dacă nu purtăm masca

Un român a inventat detectorul de măşti. Aplicaţia declanşează alerta dacă nu purtăm masca

Un român a inventat detectorul de măşti. Aplicaţia declanşează alerta dacă nu purtăm masca
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 18.07.2020

Un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio.

Florin Jurchiş, un IT-ist din Cluj a creat o aplicaţie care detectează persoanele care nu poartă mască şi le avertizează prin mesaje audio. Detectorul de măşti a fost creat pe baza inteligenţei artificiale şi funcţionează cu ajutorul unei camere web sau a camerelor de supraveghere, iar pentru protejarea identităţii, are şi opţiunea de pixelare a imaginii.

Aplicaţia Milnesium Mask Detector este gratuită.

„Vă rugăm folosiţi masca!”

„Odată ce voi da masca jos, vom observa că aplicaţia va ridica o alertă atât vizuală cât şi audio. În acest fel: Vă rugăm folosiţi masca!. Iar alerta se va opri odată ce toate persoanele din imagine vor purta masca corespunzător”, a explicat Florin Jurchiş, cel care a realizat aplicaţia Milnesium Mask Detector.

„Personal port masca pentru a mă proteja pe mine şi pe cei din jur, însă există situaţii în care uităm să facem acest lucru. În acest fel ne-am gândit cât de util ar fi un sistem în spaţiile închise care să te avertizeze să porţi masca în cazul în care ai uitat să faci acest lucru”, a mai declarat acesta.

Detectorul de măşti a fost deja implementat la o companie de grafic design

Antreprenorii consideră aplicaţia utilă. Când a aflat de aplicaţie, un tânăr nu a stat pe gânduri şi a implementat-o la compania de grafic design pe care o conduce, potrivit Mediafax.

„Am ales să implementăm această aplicaţie pentru siguranţa noastră, a clienţilor şi a angajaţilor”, a spus Ionuţ Faur, administratorul unei firme de design.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase