Home » D:News » O nouă era pentru agricultură: Cea mai mare fermă verticală din Europa va fi construită în Copenhaga

O nouă era pentru agricultură: Cea mai mare fermă verticală din Europa va fi construită în Copenhaga

Publicat: 02.01.2021
O nouă era pentru agricultură: Cea mai mare fermă verticală din Europa va fi construită în Copenhaga
Sursa foto: Nordic Harvest

O hală industrială fără geamuri din Copenhaga va fi transformată în cea mai mare fermă verticală din Europa, salate, plante aromatice și varză kale crescând de-a lungul a 14 etaje, de la podea până la tavan.

Sistemul agricol este conceput pentru a folosit mai puțin spațiu decât metodele tradiționale și va folosi peste 20.000 de lumini LED în nuanțe purpurii asupra plantelor pentru a reproduce lumina solară.

„Noi oferim o cale mai sustenabilă de a produce hrană pe tot timpul anului, local și fără să deranjăm natura”, a declarat Anders Riemann, fondator al companiei Nordic Harvest.

Criza climatică și conflictele pun în pericol siguranța alimentară mondială

În 2016, în jur de 37% din masa teritorială a Pământului era folosită pentru agricultură, potrivit unui raport al Băncii Mondiale.

Criza climatică și conflictele pot amenința disponibilitatea teritoriilor pentru agricultură, iar experții de la Programul Alimentar Mondial au explicat că un sfert din terenurile producătoare ale lumii au fost deteriorate, astfel punând în pericol siguranță alimentară.

Plante aromatice, salată și varză kale

Ferma verticală va fi instalată în hala de 7.000 de metri pătrați și se va concentra pe plante aromatice, salată și varză kale, însă dezvoltatorii au spus că vor putea să crească și fructi de pădure în decurs de doi ani și legume rădăcinoase în următorii 5 sau 10 ani, potrivit Reuters.

Dezvoltată de Nordic Harvest și compania YesHealth din Taiwan, ferma verticală va fi extinsă de la o capacitate inițială anuală de 200 de tone la 1.000 de tone în al patrulea trimestru din 2021.

Vă mai recomandăm să citiți și:

O oază verde la Cercul Polar Arctic. Cum arată serele pentru care Soarele nu apune niciodată

McDonald’s va introduce burgeri pe bază de plante din 2021. Cum se vor numi

Plantele pot trimite semnale electrice secrete pe sub pământ. Ce au aflat cercetătorii

Salmonela se poate ”ascunde” în frunzele plantelor

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase