Home » D:News » „Cea mai izolată casă din lume”, nelocuită de peste 100 de ani. Cum este, de fapt, viața aici

„Cea mai izolată casă din lume”, nelocuită de peste 100 de ani. Cum este, de fapt, viața aici

„Cea mai izolată casă din lume”, nelocuită de peste 100 de ani. Cum este, de fapt, viața aici
Sursa foto: Diego Delso/ Wikimedia
Publicat: 04.01.2021

„Cea mai izolată casă din lume”, situată pe o insulă singuratică din Islanda, este nelocuită de mai bine de 100 de ani.

Casa este situată pe Elliðaey, o insulă părăsită din regiunea de sud a Islandei. Deși istoria arată că insula a avut cândva o populație mică, în jur de cinci familii trăind aici în urmă cu 300 de ani, cei câțiva locuitori rămăși au plecat de pe insulă în anii 1930 pentru a trăi pe continent.

În ultimii ani, mai multe zvonuri au început să circule despre originea clădirii singuratice și identitatea proprietarului său. Un zvon susținea că ar putea aparține unui miliardar necunoscut care plănuia să o folosească drept refugiu în cazul unei „apocalipse”. Totuși, acea afirmație a fost demontată. O altă teorie populară, care a fost mai apoi dezmințită, spunea că Guvernul Islandei a dăruit insula cântăreței Bjork.

De fapt, clădirea nu este o casă, ci o cabană de vânătoare deținută de Asociația de Vânătoare din Elliðaey.

De ce nu ar fi viața confortabilă pe insulă

Insula izolată are o populație vastă de păsări puffin sau papagali de mare, care pot fi vânate în mod legal în Islanda în ciuda faptului că sunt o specie pe cale de dispariție.

Insula în sine este, de fapt, clasificată drept rezervație naturală și zonă protejată, având în vedere că este o zonă de împerechere importantă pentru rândunelele de furtună (Hydrobatidae) și alte păsări marine.

De asemenea, cel mai probabil, viața pe insulă nu ar fi foarte confortabilă pentru că nu există electricitate, apă curentă și sistem de instalații sanitare interioare. Însă, proprietatea deține o saună „prietenoasă cu mediul”, care este alimentată printr-un sistem de colectare a apei de ploaie.

„Pare a fi cel mai bun loc în care poți trăi, până când ți se face foame”

O fotografie publicată recent pe platforma Reddit a adunat deja peste 25.000 de aprecieri, iar, după cum au presupus unii utilizatori, este foarte puțin probabil ca insula să aibă internet sau semnal pentru telefoanele mobile.

Un alt utilizator a spus că „pare a fi cel mai bun loc în care poți trăi”, însă altcineva a răspuns „până când ți se face foame”.

Un alt internaut, care pare să aibă ceva cunoștințe despre insulă, a scris că „de fapt, nu este chiar atât de izolată, un feribot trece de mai multe ori pe zi prin zonă. Totuși, nu poți acosta decât dacă ești membru al clubului de vânătoare. Însă, este foarte frumoasă. Vestmanadjyar are un teren bun pentru drumeții și poți vedea și păsări puffin”, a scris utilizatorul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Castelul Houska, o structură gotică care păzește una dintre porțile iadului. Ce au ascuns naziștii aici

Un arheolog susține că o locuință din cripta unei biserici din Nazaret ar putea fi casa părintească a lui Iisus

Un studiu recent arată că substanțele chimice din casa ta pot cauza diabet

Doza de natură a săptămânii: imagini cu cei mai frumoşi cai sălbatici din Islanda. FOTO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase