Home » D:News » În doar șase luni, Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani

În doar șase luni, Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani

În doar șase luni, Suedia a înregistrat cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani
Publicat: 21.08.2020

Suedia, care a decis să evite măsurile de distanţare socială adoptate de-a lungul continentului, a înregistrat în doar şase luni cel mai mare număr de decese din ultimii 150 de ani.

Coronavirusul a omorât circa 4.500 de oameni în prima jumătate a anului, numărul crescând între timp la 5.800, arată Biroul de Statistică din Suedia. Rata de mortalitate a ţării depăşeşte cu mult rezultatele celorlalte naţiuni nordice, însă este mai mică decât rata înregistrată în alte state, precum Marea Britanie şi Spania.

În total, 51.405 suedezi au murit în primele şase luni ale anului, ultimul record fiind înregistrat în 1869, când au murit 55.431 de oameni. Populaţia Suediei ajungea atunci la 4,1 milioane de locuitori, comparativ cu 10,3 milioane în 2020, potrivit The Guardian.

Suedia s-a bazat pe măsurile adoptate în mod voluntar de cetăţeni

Spre deosebire de majoritatea ţărilor europene, Suedia nu a închis şcolile, restaurantele şi barurile, bazându-se în schimb pe măsurile adoptate în mod voluntar de cetăţeni. Unul dintre argumentele autorităţilor a fost reprezentat de posibilitatea „imunităţii de turmă”.

Însă numărul de morţi din Suedia este cu mult peste celelalte ţări nordice, care au optat pentru restricţii mai dure de circulaţie. Norvegia, care are jumătate din populaţia Suediei, numără doar 260 de decese cauzate de coronavirus. În plus, economia Finlandei a înregistrat rezultate mai bune de vreme ce produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 5% în T2, în timp ce PIB-ul Suediei a suferit o contracţie de 8,6%.

Vă recomandăm să citiți și:

Cercetătorii din Suedia spun că imunitatea dată de COVID-19 ar putea fi mult mai mare decât se credea

Restaurant unic în lume. Este amplasat într-o rezervație naturală din Suedia

Epidemiologul care a stabilit politica medicală din Suedia insistă că strategia va da rezultate

O mutație mult mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2 ar putea fi de fapt „un lucru bun”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase