Home » D:News » Un canadian și-a construit propriul „jetpack” pentru a se deplasa mai rapid pe gheață

Un canadian și-a construit propriul „jetpack” pentru a se deplasa mai rapid pe gheață

Publicat: 24.01.2021

Brydon Gibson, un tânăr în vârstă de 24 de ani din Ottawa, Canada, și-a construit propriul „jetpack” care îl poate propulsa pe gheață cu o viteză de până la 40 de kilometri pe oră.

Totuși, termenul de „jetpack” este destul de impropriu. Dispozitivul îl împinge pe gheață cu ajutorul unei elice de modă veche, ci nu cu un motor cu reacție. Cu toate acestea, invenția pare îndeajuns de distractivă și practică.

„Am găsit niște elice de la o mașină de tuns iarba și m-am gândit să mi le atașez pe spate pentru ca patinatul să fie un pic mai leneș. Mi s-a părut o idee bună. Chiar m-am speriat la un moment dat pentru că începusem să mă deplasez un pic cam prea repede”, a explicat Gibson, adăugând că singura metodă de frânare este un buton foarte „delicat”.

Pasiunea l-a pus uneori în pericol

Gibson a montat o elice de 38 de centimetri pe un cadru din lemn, a confecționat o manetă pentru accelerație dintr-o pedală de frână și un cablu de la o bicicletă, iar apoi a adăugat niște curele de la un ghiozdan ieftin.

În total, dispozitivul cântărește aproape 6 kilograme. Gibson a fost inspirat de alte invenții ale sale, precum aeronave și ambarcațiuni controlate de la distanță.

Însă, canadianul a mărturisit că pasiunea lui l-a pus în pericol de mai multe ori, potrivit Futurism.

„Asta este ceea ce fac eu. Asta este viața mea”

„Aproape că am pierdut un deget mai demult, însă nu m-am rănit grav până acum. Încă din copilărie, mereu îmi plăcea să dezmembrez lucruri găsite la marginea drumului și să las dezordine în urma mea în subsolul părinților mei”, a spus Gibson.

De asemenea, inventatorul a mai declarat că intenționează să îmbunătățească dispozitivul.

„Elice mai mari, tracțiune mai puternică, viteză mai mare și mai multă distracție. Asta este ceea ce fac eu. Asta este viața mea”, a adăugat canadianul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Ambulanța aeriană folosește jetpack-uri pentru apelurile de urgență

Cercetătorii au testat prototipul unui motor cu reacție hipersonic care ar putea ajunge oriunde în lume în doar 2 ore

Cel mai nou prototip de „soare artificial” al sud-coreenilor a stabilit încă un record

Prototipul rachetei SpaceX Starship SN8 a explodat la aterizare, în timpul unui test. Reacția lui Elon Musk

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase