Home » D:News » „Ciuperci magice” au crescut în sângele unui bărbat după injectarea cu un ceai specific

„Ciuperci magice” au crescut în sângele unui bărbat după injectarea cu un ceai specific

„Ciuperci magice” au crescut în sângele unui bărbat după injectarea cu un ceai specific
Credit foto: Unsplash
Publicat: 25.01.2021

Un bărbat a preparat un ceai din „ciuperci magice” și și-a injectat preparatul în vene; câteva zile mai târziu, a ajuns la secția de urgențe cu ciuperca crescută în sânge.

Bărbatul a petrecut 22 de zile în spital, dintre care opt în secția de terapie intensivă, acolo unde a primit tratamentul care l-a ținut în viață. După externare, el a fost tratat în continuare cu un regim pe termen lung de medicamente antibiotice și antifungice, ne informează Live Science.

Nu se știe dacă injectarea ceaiului de ciupercă poate provoca efecte psihoactive persistente, așa cum se vede uneori când oamenii ingerează ciuperca pe cale orală, au scris medicii în raport. De exemplu, în cazuri rare, oamenii pot dezvolta o afecțiune numită tulburare de percepție persistentă indusă de halucinogen (HPPD), în cazul în care experimentează flashback-uri intense ale experienței lor mult după acest fapt, potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Droguri.

Ce spun medicii despre cazul bărbatului care și-a injectat în vene ceaiul din „ciuperci magice”

Cazul „subliniază necesitatea unei educații publice continue în ceea ce privește pericolele asociate cu utilizarea acestui medicament și a altor medicamente, în alte moduri decât acestea sunt prescrise”, au scris medicii în studiul lor.

Prin injectarea de ciuperci în sângele său, pacientul în vârstă de 30 de ani spera să amelioreze simptomele tulburării bipolare și dependenței de opioide, potrivit raportului. Membrii familiei sale au menționat că a încetat recent să mai reacționeze la medicamentele sale bipolare prescrise și „fluctua rapid între stările depresive și maniacale”.

Bărbatul a găsit rapoarte online care descriau efectele terapeutice potențiale ale halucinogenilor, cum ar fi ciupercile LSD și psilocibina, care l-au determinat să fiarbă ciupercile într-un „ceai de ciuperci”. El a filtrat ceaiul trăgându-l printr-un „tampon de bumbac” înainte de a-l injecta în corpul său. În zilele următoare, a devenit letargic și cu stări puternice de greață, iar pielea lui a început să se îngălbenească. Curând a dezvoltat diaree și a început să vomite sânge.

Vă invităm să citiți și:

Ciupercile halucinogene ar putea înlocui medicamentele antidepresive

Ciupercile bionice” ce generează electricitate au fost create de cercetători

Beton şi ciuperci, reţeta perfectă pentru o şosea fără crăpături

Savanţii au descoperit motivul pentru care ciupercile halucinogene au devenit atât de ”magice”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase