Home » D:News » Tesla, perspective de livrare neclare în 2021

Tesla, perspective de livrare neclare în 2021

Publicat: 29.01.2021

Profitul Tesla Inc în al patrulea trimestru a scăzut față de așteptările Wall Street, iar compania nu a reușit să ofere un obiectiv clar pentru livrările de vehicule în 2021.

Rezultatele dezamăgitoare vin după ce acțiunile producătorului de automobile electrice condusă de Elon Musk au crescut cu aproape 700% în ultimele 12 luni, așteptările fiind că Tesla se va extinde rapid și profitabil.

Investitorii sperau la o creștere semnificativă față de obiectivul din 2020 de jumătate de milion de vehicule, dar Tesla a oferit doar o perspectivă vagă și nu a anunțat un obiectiv concret de livrare.

„Pe un orizont multianual, ne așteptăm să realizăm o creștere anuală medie de 50% a livrărilor de vehicule. În unii ani s-ar putea să creștem mai repede, ceea ce ne așteptăm să fie cazul în 2021”, a spus Tesla într-un comunicat citat de Reuters.

Elon Musk nu precizează exact câte mașini Tesla va livra

Întrebat de un analist dacă Tesla urmărește să livreze 840.000 până la 1 milion de vehicule în 2021, pe baza capacității maxime actuale a fabricilor sale, Elon Musk a răspuns că ținta era „în vecinătate”, în timp ce un alt executiv Tesla a spus că firma va oferi îndrumări în trimestrul următor.

Directorul financiar financiar al Tesla, Zachary Kirkhorn, a declarat miercuri că firma „lucrează din greu” pentru a gestiona penuria globală de semiconductori care a afectat industria auto, fără detalii suplimentare.

Compania a livrat 180.570 de vehicule Tesla în T4, un record trimestrial.

Câștigul net, cu excepția plăților compensatorii pe bază de acțiuni către Musk, a crescut la 903 milioane dolari față de 386 milioane dolari anul trecut, însă compania a ratat așteptările analiștilor, care au anticipat un profit trimestrial de 1,08 miliarde dolari, potrivit datelor de la Refinitiv. Veniturile totale ale companiei, de 10,74 miliarde dolari, au depășit așteptările analiștilor, de 10.4 miliarde dolari.

Tesla a anunțat și că producția Cybertruck va începe în 2022.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase