Home » D:News » Tulpina britanică de COVID-19 se răspândește și ar putea deveni dominantă în Statele Unite

Tulpina britanică de COVID-19 se răspândește și ar putea deveni dominantă în Statele Unite

Publicat: 08.02.2021
Tulpina britanică de COVID-19 se răspândește și ar putea deveni dominantă în Statele Unite
Sursa foto: Unsplash

Tulpina britanică a COVID-19 se răspândește în SUA și ar putea deveni dominantă, a avertizat dr. Anthony Fauci, potrivit CNN.

Apariția acestor mutații virale – detectate pentru prima dată în Regatul Unit (B.1.1.7), Africa de Sud (B.1.351) și, respectiv, Brazilia (P.1) – ar putea însemna o nouă creștere a cazurilor de COVID-19, a declarat și dr. Michael Osterholm, director al Centrului pentru Cercetarea și Politica Bolilor Infecțioase de la Universitatea din Minnesota.

Varianta britanică este deja pe cale să devină dominantă în puncte fierbinți precum Florida și California de Sud, potrivit unei companii de testare.

Singura modalitate de a împiedica variantele să devină dominante

Singura modalitate de a preveni ca variantele să devină dominante este de a preveni răspândirea lor de la persoană la persoană, urmând regulile de sănătate publică și vaccinând cât mai multe persoane cât mai repede posibil, a spus Fauci, potrivit Mediafax.

Începând de acum și până în 1 iunie, alți 190.000 de oameni ar putea muri, ceea ce va urca bilanțul deceselor de la 455.733 joi la peste 630.000.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase