Home » D:News » Eroare la un centru de vaccinare din Gorj. O persoană vaccinată cu Pfizer a primit rapel de la Moderna

Eroare la un centru de vaccinare din Gorj. O persoană vaccinată cu Pfizer a primit rapel de la Moderna

Eroare la un centru de vaccinare din Gorj. O persoană vaccinată cu Pfizer a primit rapel de la Moderna
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 10.02.2021

Un bărbat din Gorj a fost injectat, din greșeală, cu un vaccin Moderna. Prima doză pe care o primise în urmă cu 21 de zile fusese cu vaccin Pfizer. Acum, bărbatul este ținut sub observație deoarece nimeni nu știe dacă utilizarea ambelor vaccinuri poate provoca probleme medicale.

Autoritățile confirmă că eroarea s-a produs într-un centru de vaccinare din județul Gorj. Bărbatul a încurcat cabinetele medicale și ar fi oferit informații greșite asistentei medicale.

„S-a prezentat la centrul de vaccinare o famile (…) Soția a intrat în cabinetul pentru rapel, iar soțul a intrat în cabinetul pentru prima doză Moderna. Asistenta zice că l-a întrebat dacă este la prima doză, el a spus că da, ulterior a venit adeverința și s-a văzut greșeala (…) La intrare s-a făcut un chestionar, acolo scrie rapel. În prezent, se fac verificări, luăm declarații”, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, la Antena 3.

Care este starea pacientului?

Autoritățile anunță că pacientul este ținut sub observație.

„Pacientul este sub observație. La început a fost ținut sub observație de un medic. El este bine, acum este acasă. Se vorbește cu el la telefon, nu este nici o problemă acum”, a precizat Narcis Stoian, potrivit Mediafax.

Specialiștii spun că nu există studii care să stabilească eventualele probleme medicale care ar putea să apară din cauza utilizării a două doze diferite de vaccin anti-Covid.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase