Home » D:News » Vaccinarea în România. Câte persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei

Vaccinarea în România. Câte persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei

Vaccinarea în România. Câte persoane au fost vaccinate de la începutul campaniei
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 05.02.2021

Aproape 630.000 de persoane au vaccinate în România de la începutul campaniei. 622.836 de persoane au primit vaccinul Pfizer, iar 6.443 vaccinul Moderna.

Potrivit CNCAV, au fost administrate, în ultimele 24 de ore, 22.593 de vaccinuri împotriva COVID-19. 16.150 sunt vaccinuri Pfizer, iar 6.443 Moderna.

9.103 dintre acestea sunt la prima doză, iar 13.490 persoane la a doua.

În total, de la începutul campaniei de vaccinare, 629.279 de persoane au fost vaccinate, din care 463.763 cu o doză și 165.516 cu două doze.

Număr total de reacții adverse înregistrate în ultimele 24 de ore este de 84. În total, de la începutul campaniei de vaccinare, au fost 2.114 de reacții adverse.

Opt reacții adverse sunt în curs de investigare.

Paralizia lui Bell, reacție adversă la o doctoriță din Vâlcea care a primit rapelul

O doctoriță din județul Vâlcea, vaccinată joi cu doza de rapel, a suferit o paralizie temporară facială, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății, care au precizat că, în prezent, starea medicului este bună.

Ministerul Sănătății a fost informat, joi, de către reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile despre o reacție adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„În acest moment, pacienta se află într-o stare de sănătate bună, iar rezultatele analizelor nu arată modificări patologice”, au transmis reprezentanții MS.

Doctoriția care a suferit paralizia temporară facială are 32 de ani și este medic în secția ORL a Spitalului Județean Vâlcea.

Cauza paraliziei lui Bell, care apare brusc și arată precum una dintre urmările accidentului vascular cerebral, nu a fost încă elucidată de oamenii de știință. În cele mai multe astfel de cazuri, o parte a feței paralizează și este mult mai jos decât cealaltă. Există situații, rare, în care această formă de paralizie afectează ambele părți ale feței. De cele mai multe ori, paralizia lui Bell trece de la sine.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase