Home » D:News » Misterul monolitului apărut în Turcia a fost rezolvat. Cascadoria a fost pusă la cale chiar de către Erdogan

Misterul monolitului apărut în Turcia a fost rezolvat. Cascadoria a fost pusă la cale chiar de către Erdogan

Misterul monolitului apărut în Turcia a fost rezolvat. Cascadoria a fost pusă la cale chiar de către Erdogan
Sursa foto: Captură Youtube
Publicat: 14.02.2021

Un monolit care a apărut în mod misterios în Turcia și a dispărut în decurs de câteva zile s-a dovedit a fi doar o cascadorie publicitară prin care avea să fie anunțat programul spațial al țării.

Structura din metal avea o înălțime de puțin peste 3 metri și cuvintele „Privește cerul, vei vedea Luna” inscripționate pe una dintre laturile sale, în limba turcă veche. Monolitul a fost descoperit de un fermier în provincial Sanliurfa.

Însă, doar câteva zile mai târziu, structura sclipitoare dispăruse, nedumerindu-i pe locuitorii zonei.

„Locuitorii nu pot rezolva misterul monolitului din metal”

„Nu știm dacă a fost amplasat pe terenul meu în scopuri de marketing sau ca o reclama. Locuitorii nu pot rezolva misterul monolitului din metal”, a explicat fermierul Fuat Demirdil pentru agenția de știri afiliată statului, Anadolu.

Însă, enigma a fost descifrată mai târziu în aceeași zi, după ce președintele Recep Tayyip Erdogan a proiectat o imagine a monolitului pe un ecran în timp ce anunța noul program spațial al Turciei.

„Vă prezint acum viziunea, strategia și obiectivele Turciei pentru următorii 10 ani și vă spun să priviți cerul, pentru că veți vedea Luna”, a declarat Erdogan în timpul evenimentului televizat.

Doar unul dintr-o serie de monoliți misterioși

Astfel, după ce Erdogan a folosit structura și fraza inscripționată pe aceasta în timpul anunțului, a devenit clar faptul că monolitul a fost doar o manevră publicitară, potrivit The New York Times.

Monolitul din Turcia este doar unul dintr-o serie de monoliți care au apărut și au dispărut în mod misterios în ultimele luni în mai multe țări din lume, inclusiv România.

În luna noiembrie a anului trecut, un monolit metalic a apărut în mod misterios în apropiere de cetatea dacică Petrodava din Piatra Neamț și a stârnit speculații că ar avea legătură cu un alt monolit apărut în deșertul din statul american Utah.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noi imagini arată ce se ascundea în interiorul monolitului din Utah. Motivul pentru care a fost demontat

Monolitul metalic misterios, descoperit lângă o cetate dacică din Piatra Neamț, a dispărut

Monolitul misterios descoperit în deșertul american a dispărut fără urmă. Ce au spus autoritățile locale

Un monolit misterios, descoperit în deșertul din SUA: „Cel mai bizar lucru pe care l-am văzut vreodată”

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase