Home » D:News » Monolitul misterios descoperit în deșertul american a dispărut fără urmă. Ce au spus autoritățile locale

Monolitul misterios descoperit în deșertul american a dispărut fără urmă. Ce au spus autoritățile locale

Monolitul misterios descoperit în deșertul american a dispărut fără urmă. Ce au spus autoritățile locale
Monolitul din Utah. Sursa foto: Utah Department of Public Safety/ Spencer Owen Instagram
Publicat: 01.12.2020

Structura metalică înaltă, descoperită în deșertul din Utah săptămâna trecută, a dispărut fără urmă. Oficialii locali au declarat că monolitul ar fi fost înlăturat de o „persoană necunoscută”.

„Noi nu am îndepărtat structura care era considerată proprietate privată. Structura a primit atenție națională și internațională, iar noi am primit informații că o persoană sau un grup a înlăturat-o în seara zilei de 27 noiembrie”, a declarat un purtător de cuvând pentru Bureau of Land Management.

Autoritățile au adăugat că nu vor „investiga infracțiunile ce implică proprietate privată” pentru că acestea sunt „gestionate de biroul șerifului local”.

„Cineva a furat statuia, iar noi am fost primii care au ajuns la fața locului după aceea”

Departamentul pentru Siguranța Publicului din Utah, al cărui elicopter a descoperit inițial instalația la data de 18 noiembrie în timpul numărării oilor sălbatice din zonă, a refuzat să dezvăluie locul în care era amplasată structura.

Însă, mai mulți vizitatori au găsit în cele din urmă monolitul, la est de Parcul Național Canyonlands. Până când aventurierii Riccardo Marino și Sierra Van Meter au ajuns la fața locului vineri noaptea pentru a fotografia structura, aceasta nu mai era acolo.

„Cineva a furat statuia, iar noi am fost primii care au ajuns la fața locului după aceea”, a scris Marino pe Instagram.

Marino a mai declarat că au văzut o camionetă care ar fi transportat un obiect uriaș în spate, cu puțin timp înainte să ajungă la locul în care ar fi trebuit să fie monolitul. Un utilizator de pe platforma Reddit a descoperit și el că structura, despre care mulți au crezut că era o instalație de artă abstractă, dispăruse fără urmă.

Ce au început să facă vizitatorii după dispariția monolitului

„Unul dintre biologi l-a observat și am zburat din întâmplare deasupra structurii. Mi-a spus repede să întorc și că este ceva acolo ce trebuie să vedem”, a mai spus Hutchings. Pilotul a mai explicat că obiectul părea făcut de om și părea să fie înfipt ferm în sol, nu aruncat din cer. „Presupun că este vorba de un artist sau ceva, nu știu, probabil cineva care este un fan al filmului 2001: A Space Odyssey”, a mai precizat Hutchings, potrivit The Guardian.

Originile obiectului rămân necunoscute, însă Bret Hutchings, pilotul elicopterului care a descoperit monolitul, a estimat că ar fi avut o înălțime de 3 metri. Unii au comparat structura cu o piesă de artă a unor sculptori minimaliști, inclusiv a lui John McCracken. După dispariția monolitului, vizitatorii au început să așeze pietre în jurul locului.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un monolit misterios, descoperit în deșertul din SUA: „Cel mai bizar lucru pe care l-am văzut vreodată”

Monoliţi din Epoca de Piatră, descoperiţi în centrul Franţei, îi intrigă pe istorici

Patru fomaţiuni stâncoase de tip monolit care îţi taie respiraţia. Destinaţii turistice în 2019

Templul Kailasa: Cea mai mare structură monolitică realizată dintr-o singură piatră

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase