Home » D:News » Un monolit misterios din metal, similar cu cel apărut în SUA, a fost descoperit lângă o cetate dacică din România

Un monolit misterios din metal, similar cu cel apărut în SUA, a fost descoperit lângă o cetate dacică din România

Un monolit misterios din metal, similar cu cel apărut în SUA, a fost descoperit lângă o cetate dacică din România
Sursa foto: Captură Youtube
Publicat: 30.11.2020

Un monolit din metal, identic cu cel descoperit recent în deșertul din Utah, a apărut pe un deal din România, la doar câțiva metri distanță de o cetate dacică.

Structura a fost descoperită lângă lacul Bâtca Doamnei, din Piatra Neamț, la data de 26 noiembrie. Autoritățile române au spus că nu știu încă cine este proprietarul structurii și că au lansat o anchetă pentru a afla de ce a fost amplasată acolo.

Monolitul are aproximativ 4 metri în înălțime și a fost descoperit în apropiere de cetatea dacică Petrodava, un obiectiv turistic bine-cunoscut.

GALERIE FOTO

Una dintre fețele monolitului este îndreptată spre Ceahlău

Cetatea este cel mai vechi monument istoric din Piatra Neamț și ar fi fost distrusă de romani în secolul al II-lea e.n., însă ruinele sale mai pot fi vizitate și în ziua de astăzi.

Monolitul strălucitor a apărut la doar câțiva metri depărtare, una dintre fețele sale fiind îndreptată spre Masivul Ceahlău.

Rocsana Josanu, directorul Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Neamţ, a declarat că autoritățile au început să investigheze apariția stranie a structurii. „Este pe proprietate privată, dar încă nu ştim cine este proprietarul. Terenul este într-o zonă protejată, pe un sit arheologic. Pentru a se face ceva în acel loc trebuia un aviz de la noi, unul care trebuie aprobat de minister”, a explicat Josanu.

Monolitul din SUA ar fi fost mutat de „o persoană necunoscută”

Monolitul misterios este similar cu cel descoperit recent în deșertul din Utah, dar care a dispărut în cele din urmă, potrivit oficialilor de la Bureau of Land Management al statului american, care au declarat că obiectul a fost mutat de „o persoană necunoscută”.

Monolitul din SUA și peisajul din jurul său aducea aminte de o scenă din pelicula „2001: A Space Odyssey”, din 1968, a lui Stanley Kubrick, în care un grup de maimuțe întâlnește o structură similară.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un monolit misterios, descoperit în deșertul din SUA: „Cel mai bizar lucru pe care l-am văzut vreodată”

Monoliţi din Epoca de Piatră, descoperiţi în centrul Franţei, îi intrigă pe istorici

Patru fomaţiuni stâncoase de tip monolit care îţi taie respiraţia. Destinaţii turistice în 2019

Templul Kailasa: Cea mai mare structură monolitică realizată dintr-o singură piatră

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase