Home » D:News » Carantina obligatorie de două săptămâni pe iaht. Țara care lansează programul pentru turiști

Carantina obligatorie de două săptămâni pe iaht. Țara care lansează programul pentru turiști

Carantina obligatorie de două săptămâni pe iaht. Țara care lansează programul pentru turiști
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 14.03.2021

Cei care vizitează Thailanda își pot petrece acum carantina obligatorie de două săptămâni pentru coronavirus pe un iaht, relatează BBC.

Guvernul speră că noua inițiativă va aduce 1,8 miliarde de baht (58 milioane dolari) în venituri din turismul cu iahturi.

Măsura vizează revigorarea industriei turistice a țării, care a fost puternic lovită de pandemie. Anterior, în ianuarie, țara anunțase o schemă care să permită vizitatorilor să-și petreacă carantina pe un teren de golf.

Națiunea din Asia de Sud-Est se bazează foarte mult pe turiști, dar a interzis accesul anul trecut pentru a limita răspândirea virusului.

Pandemia a redus numărul turiștilor

Programul de carantină pe iaht va permite vizitatorilor cu un test coronavirus negativ să-și petreacă timpul la bordul unui iaht sau al unei nave de croazieră mici în Phuket.

Pandemia a redus numărul turiștilor ce vizitează destinația populară de la 40.000-50.000 pe zi la doar câteva sute.

Programul a început deja să accepte iahturi pentru probă, iar aproximativ 100 de vase sunt așteptate să ia parte.

Thailanda și-a redeschis treptat granițele din octombrie

Călătorii trebuie să poarte o brățară inteligentă care monitorizează semnele vitale, inclusiv temperatura și tensiunea arterială, permițând și urmărirea locației purtătorului prin GPS, potrivit Mediafax.

Dispozitivul poate transmite informații chiar și pe mare, pe o rază de 10 km. Thailanda și-a redeschis treptat granițele din octombrie. Săptămâna trecută, ministrul turismului din Thailanda a declarat că va propune un plan pentru ca străinii să stea în carantină în zone turistice populare, inclusiv în stațiuni pe plajă.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase