Home » D:News » Cum a reacționat familia regală britanică după criticile aduse de Harry şi Meghan

Cum a reacționat familia regală britanică după criticile aduse de Harry şi Meghan

Publicat: 11.03.2021

Problemele rasiale ridicate de ducele şi ducesa de Sussex în interviul lor cu Oprah Winfrey sunt „îngrijorătoare” şi „luate foarte în serios”, a transmis Palatul Buckingham.

Palatul Buckingham a emis, marți seara, un comunicat oficial drept răspuns la interviu acordat de Ducii de Sussex. În mesajul transmis de Familia Regală se arată că problemele legate de rasism şi sănătatea mentală, ridicate de prinţul Harry şi soţia sa, Meghan, vor fi tratate cu seriozitate.

„Întreaga familie este întristată să afle cât de provocatori au fost ultimii ani pentru Harry şi Meghan”, se arată în comunicat.

„Problemele ridicate, în special cea privind rasismul, sunt îngrijorătoare. Deşi unele amintiri pot varia, ele sunt luate foarte în serios şi vor fi abordate de către familie în privat”, continuă mesajul transmis de regina Elisabeta a II-a.

În încheiere, se arată că „Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membrii mult iubiţi ai familiei”.

O problemă „privată”

Din mesajul Palatului Buckingham se înţelege că Familia Regală consideră subiectele dezbătute în interviul acordat pentru Oprah drept o problemă privată şi că ar trebui să li se ofere posibilitatea de a le discuta în mod privat, scrie BBC News.

Meghan, soția prințului Harry, a acuzat familia regală britanică de rasism, de faptul că a fost mințită și împinsă spre pragul sinuciderii, într-un interviu televizat care pare să zdruncine esența monarhiei, relatează Reuters.

Tânăra de 39 de ani, a cărei mamă este de culoare și tatăl este alb, a spus că a fost naivă înainte să se căsătorească, în 2018, dar că a ajuns să aibă tendințe suicidale după ce a cerut ajutor, dar nu a primit.

Ea a adăugat că fiului său Archie, acum în vârstă de un an, i s-a refuzat titlul de prinț, deoarece există îngrijorări în familia regală cu privire la cât de întunecată ar putea fi pielea lui.

Ea a spus că au avut loc „discuții despre cât de întunecată ar putea fi pielea lui când se va naște”.

Meghan a refuzat să spună cine și-a exprimat astfel de îngrijorări, la fel ca Harry, care a spus că familia sa i-a tăiat finanțarea și că tatăl său, prințul Charles, moștenitorul tronului britanic, l-a dezamăgit și a refuzat să-i răspundă la telefon la un moment dat, potrivit Mediafax.

Aproximativ 17,1 milioane de americani au urmărit interviul de televiziune al lui Oprah Winfrey cu prințul Harry și soția sa Meghan, a anunțat CBS, citat de Reuters.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase