Home » D:News » Motivul pentru care Hong Kong a oprit vaccinarea cu Pfizer și BioNTech

Motivul pentru care Hong Kong a oprit vaccinarea cu Pfizer și BioNTech

Publicat: 25.03.2021
Motivul pentru care Hong Kong a oprit vaccinarea cu Pfizer și BioNTech
Sursa foto: Pixabay

Autoritățile din Hong Kong au oprit miercuri utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech ca măsură de precauție, din cauza ambalajului.

Suspendarea vine pe fondul unei derulări lente a programului de vaccinare din cauza încrederii în scădere în vaccinul Sinovac Biotech Ltd din China și a temerilor de reacții adverse.

„Din motive de precauție, vaccinarea trebuie suspendată imediat în perioada anchetei”, a declarat guvernul orașului într-un comunicat, referindu-se la Pfizer și BioNTech.

Orașul a început să vaccineze locuitorii cu doze de la Sinovac în februarie și a început să ofere varianta dezvoltată de Pfizer și partenerul BioNTech în martie.

Vaccinul Pfizer / BioNTech a fost preferat de locuitori, numărul de rezidenți care au rezervat vaccinul fiind mai mult decât dublul celor care au rezervat Sinovac în ultima săptămână, potrivit cifrelor guvernului, notează Reuters.

Defecte la ambalarea unui lot de vaccinuri Pfizer / BioNTech din Hong Kong și Macao

Orașul a declarat într-o declarație marți că a primit o notificare de la Fosun Industrial (Hong Kong), distribuitorul vaccinului Pfizer / BioNTech din Hong Kong și Macao, că a găsit defecte de ambalare într-un lot de vaccinuri. problemele sunt legate de închiderea flacoanelor.

„BioNTech și Fosun Pharma nu au niciun motiv să creadă că siguranța produselor este expusă riscului”, a spus guvernul.

Cu toate acestea, vaccinările din cele două loturi de vaccinuri Pfizer / BioNTech procurate de Hong Kong au fost suspendate și toate centrele comunitare de vaccinare au încetat să mai utilizeze vaccinul până la o nouă notificare, a spus guvernul.

Și Macao a declarat miercuri că suspendă vaccinul Pfizer / BioNTech din cauza defectului de ambalare.

Într-un incident separat, guvernul din Hong Kong a declarat că a închis o clinică privată care administra vaccinuri COVID-19 după ce un medic a „încălcat un acord” în cadrul programului de inoculare al orașului.

Radiodifuzorul RTHK a raportat că medicul a recomandat oamenilor să ia mai degrabă vaccinul Pfizer / BioNTech decât Sinovac, datorită unei mai bune reputații internaționale a primului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase