Home » D:News » Noi date de la AstraZeneca. Ce eficienţă are vaccinul împotriva coronavirusului

Noi date de la AstraZeneca. Ce eficienţă are vaccinul împotriva coronavirusului

Noi date de la AstraZeneca. Ce eficienţă are vaccinul împotriva coronavirusului
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 26.03.2021

Compania farmaceutică AstraZeneca a furnizat noi date care dovedesc că vaccinul Covid-19 este extrem de eficient. Vaccinul are o eficienţă de 76%.

Reprezentanții AstraZeneca au declarat, joi, citând datele unui studiu aflat în faza III pe aproximativ 32.500 de persoane, că pentru cei de peste 65 de ani, eficiența este de 85%, conform DPA.

Acest lucru înseamnă că în rândul subiecților mai în vârstă dintr-un grup vaccinat au apărut cu 85% mai puține cazuri de boală.

Vaccinul AstraZeneca are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului

AstraZeneca a vorbit despre o eficacitate de 100% împotriva bolilor severe sau critice și a spitalizării.

Una dintre cifrele emise joi este totuși mai mică decât cea emisă luni, când compania susținea că vaccinul său are o eficiență de 79% împotriva Covid-19. Acum, potrivit companiei, vaccinul are o eficienţă de 76% împotriva coronavirusului, după o noua analiză a studiului său din SUA.

De asemenea, compania a remarcat că, potrivit ultimelor date, vaccinul a fost bine tolerat și nu au fost identificate probleme de siguranță, potrivit Mediafax.

Agenţia americană de sănătate pusese la îndoială datele studiului despre eficacitatea vaccinului AstraZeneca, iar compania se angajase să furnizeze date recente despre studiile clinice ale vaccinului său.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase