Home » D:News » Germania intenționează să colaboreze cu Franţa pentru reconstruirea Portului Beirut

Germania intenționează să colaboreze cu Franţa pentru reconstruirea Portului Beirut

Publicat: 05.04.2021

Germania vrea să colaboreze cu Franţa pentru reconstruirea Portului Beirut, distrus în urma exploziei masive din august 2020, afirmă surse citate de publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Guvernul Germaniei urmează să anunţe săptămâna aceasta investiţii de câteva miliarde de euro pentru Portul Beirut. Proiectul de reconstrucţie este estimat a fi cuprins între 5 şi 15 miliarde de euro. Banca Europeană de Investiţii (BEI) ar urma să participe cu două-trei miliarde de euro.

Germania şi Franţa vor să colaboreze la acest proiect, dar, înainte de lansarea procedurilor, cer formarea unui guvern stabil în Liban, care să gestioneze lucrările şi să combată corupţia. „Planul este însoţit de o serie de condiţii”, a declarat un oficial guvernamental de la Berlin, potrivit Mediafax.

Explozia din portul Beirut a amplificat criză din Liban

Premierul-desemnat al Libanului, Saad Hariri, nu a reuşit încă să obţină sprijin parlamentar.

Libanul se confruntă cu o criză economică şi socială masivă, amplificată de explozia produsă pe 4 august 2020 în zona portuară din Beirut. Deflagraţia s-a soldat cu peste 210 morţi şi mii de răniţi şi a provocat daune majore în multe cartiere din Beirut.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase