Home » D:News » Președintele Vladimir Putin a promulgat legea care l-ar putea ține la Kremlin până în 2036

Președintele Vladimir Putin a promulgat legea care l-ar putea ține la Kremlin până în 2036

Președintele Vladimir Putin a promulgat legea care l-ar putea ține la Kremlin până în 2036
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 07.04.2021

Președintele Vladimir Putin a semnat legea care l-ar putea menține în funcție la Kremlin până în 2036, a anunțat guvernul rus, citat de Reuters.

Legislația îi permite lui Vladimir Putin să candideze pentru încă două mandate de șase ani, odată cu încheierea actualului mandat, în 2024. Legea vine după modificările aduse constituției anul trecut.

Aceste schimbări au fost susținute într-un vot public vara trecută și i-ar putea permite lui Putin, în vârstă de 68 de ani, să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani. În prezent, Putin se află în al doilea mandat consecutiv ca președinte și al patrulea în total.

O lovitură de stat constituțională

Reforma, pe care criticii o consideră o lovitură de stat constituțională, a fost împachetată cu o serie de alte amendamente care ar fi trebuit să obțină sprijinul popular, cum ar fi protecția pensiilor, potrivit Mediafax.

Legea promulgată de Putin limitează funcția oricărui viitor președinte la două mandate, dar îi resetează numărul de mandate. Actul normativ împiedică pe oricine care deține cetățenie străină să candideze pentru Kremlin. Legislația a fost adoptată în camerele inferioare și superioare ale parlamentului luna trecută.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase