Home » D:News » Un oficial federal american a avertizat din timp că o fabrică de vaccinuri COVID-19 trebuie „monitorizată îndeaproape”

Un oficial federal american a avertizat din timp că o fabrică de vaccinuri COVID-19 trebuie „monitorizată îndeaproape”

Un oficial federal american a avertizat din timp că o fabrică de vaccinuri COVID-19 trebuie „monitorizată îndeaproape”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 09.04.2021

Un oficial federal din SUA a avertizat în iunie anul trecut că Emergent BioSolutions, contractor guvernamental care a aruncat luna trecută milioane doze contaminate de vaccinuri COVID-19, nu are îndeajuns de mult personal calificat și are un istoric de probleme în privința controlului calității.

O copie a concluziilor oficialului, obținută de publicația The New York Times, invoca „riscuri cheie” în privința depinderii de Emergent BioSolutions să gestioneze producția vaccinurilor dezvoltate de Johnson & Johnson și AstraZeneca la centrala Bayview a companiei din Baltimore.

Concluziile, care nu au fost date publicității, s-au bazat în mare parte pe o vizită la centrală cu doar câteva zile înainte ca Guvernul SUA să ofere companiei Emergent un contract în valoare de 628 de milioane de dolari, în mare parte pentru a-și pregăti fabricile pentru producerea de vaccinuri împotriva coronavirusului ca parte din parteneriatul public-privat Operation Warp Speed.

Rezolvarea problemelor „va necesita eforturi semnificative” și compania „va trebui să fie monitorizată îndeaproape”, arată raportul, care a fost întocmit de Carlo de Notaristefani, expert care a supravegheat producerea de vaccinuri împotriva COVID-19 pentru guvernul federal încă din luna mai 2020.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA nu a aprobat distribuirea dozelor de vaccin

Oficialii federali au ordonat implementarea de schimbări majore la centrală după dezvăluirile apărute luna trecută că Emergent a trebuit să arunce între 13 și 15 milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson. Nu este clar ce se va întâmpla cu alte 62 de milioane de doze produse la centrală sau dacă Johnson & Johnson va reuși să livreze cele 24 de milioane de doze promise guvernului federal până la sfârșitul lunii aprilie.

Până acum, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA nu a aprobat distribuirea dozelor de vaccin de către companie, iar agenția nu este așteptată să emită o autorizație până când nu va desfășura o evaluare amănunțită, care poate dura câteva săptămâni.

Întrebat despre raportul din iunie, un purtător de cuvânt al companiei a spus că „prioritatea principală a Emergent este continuarea consolidării lanțului de aprovizionare pentru Johnson & Johnson atât de necesar pentru vaccinul COVID-19”.

Cum au fost contaminate milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson?

Emergent a fost forțată să arunce dozele de vaccin Johnson & Johnson după ce analizele au dezvăluit o contaminare cu un virus folosit în producerea de vaccinuri AstraZeneca. O investigație este acum în curs, însă oficialii federali și foști oficiali din cadrul companiei suspectează că lotul a fost contaminat pentru că un angajat s-a deplasat din secțiunea AstraZeneca a centralei către cea de Johnson & Johnson fără să urmeze măsurile necesare de precație.

Între lunile octombrie și ianuarie, Emergent a aruncat cinci loturi de vaccin AstraZeneca, fiecare echivalentul a 2 – 3 milioane de doze, din cauza contaminării sau a suspiciunilor de contaminare.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un land din Germania a semnat un precontract pentru cumpărarea vaccinului Sputnik V

O nouă tulpină SARS-COV-2, ce poate reduce eficiența vaccinurilor, descoperită în România

Agenţia Europeană pentru Medicamente: Vaccinul AstraZeneca are ca efect advers rar formarea de cheaguri de sânge

Israelul culege roadele celei mai rapide campanii de vaccinare împotriva COVID-19

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase