Home » D:News » Statele Unite ale Americii susțin planul Japoniei de a deversa apa radioactivă de la Fukushima în ocean

Statele Unite ale Americii susțin planul Japoniei de a deversa apa radioactivă de la Fukushima în ocean

Statele Unite ale Americii susțin planul Japoniei de a deversa apa radioactivă de la Fukushima în ocean
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.04.2021

În ciuda indignării din partea țărilor vecine precum China sau Coreea, Japonia a găsit și un susținător pentru planul său controversat cu privire la aruncarea apei radioactive în ocean.

La începutul lunii apilie, premierul japonez Yoshihide Suga anunța că guvernul a amânat prea mult decizia privind cele 1,2 milioane de tone de apă contaminate de la centrala nucleară distrusă Fukushima Daiichi și că a venit momentul să pună în aplicare planul de diluare și apoi deversarea apei în ocean.

Decizia a stârnit reacții puternice în toată lumea, însă acum Statele Unite ale Americii au anunțat că susțin planul japonezilor. Criticile cu privire la planul Japoniei au venit chiar și din partea Chinei. Oficialii chinezi l-au provocat pe Suga să bea un pahar cu apă radioactivă.

Statele Unite susțin în totalitate planul Japoniei

Trebuie menționat faptul că planul japonezilor implică diluarea apei până când ajunge la un conținut de doar 2,5% din concentrația maximă de tritiu admisă de standardele ecologice naționale.

Însă, SUA susțin în totalitate planul Japoniei de a deversa gradual apa în următorii zeci de ani. SUA argumentează că Japonia pare să se supună unor standarde dure în cadrul acestui plan.

„SUA are încredere că Guvernul Japoniei se consultă pe deplin cu Agenția Internațională pentru Energie Atomică”, a spus John Kerry, emisarul Statelor Unite pe probleme de climă, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Futurism.

SUA vor monitoriza deversarea apei pentru a se asigura că nu va pune în pericol sănătatea umană

Kerry a mai adăugat că el „are încredere” că Japonia va „continua să respecte procedurile”.

Acestea fiind spuse, Kerry a mai adăugat că SUA vor monitoriza deversarea apei pentru a se asigura că nu va pune în pericol sănătatea umană. Astfel, această susținere nu va dura prea mult dacă oficialii japonezi vor încerca să treacă peste unele etape sau proceduri.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Japonia anunță că nu mai poate amâna deversarea apei contaminate de la Fukushima în Oceanul Pacific

Japonia va deversa peste 1 milion de tone de apă contaminată de la Fukushima în Oceanul Pacific

Dezastrul nuclear de la Fukushima a lăsat în urmă o semnătură distinctivă. Cercetătorii nu se așteptau la asta

Experţii coreeni au stabilit că deversarea apei de la Fukushima în mare este prea periculoasă

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase