Home » D:News » Un nor de praf saharian acoperă România de Paște

Un nor de praf saharian acoperă România de Paște

Publicat: 30.04.2021
Un nor de praf saharian acoperă România de Paște

Un nor de praf saharian ajunge de Paști în România. Depunerile de praf vor putea fi observate la început în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.

În perioada 30 aprilie – 3 mai, circulația aerului, preponderent din sector sud-vestic, favorizează avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer tropical încărcate cu particule de praf de origine sahariană, îndeosebi către sud-estul Europei, inclusiv deasupra României, anunță ANM.

Concentrațiile particulelor de praf ce urmează să ajungă deasupra României vor fi mult mai reduse, în comparație cu cele din zona Peninsulei Italice și sudul Peninsulei Balcanice.

Cum va fi vremea de Paște

Depunerile de praf în România vor putea fi observate la finalul săptămânii (1 și 2 mai), în zonele și intervalele cu ploaie, la început în special în regiunile sud-vestice, apoi și în restul țării.

În ceea ce privește vremea de Paște, meteorologii au anunțat o încălzire considerabilă pentru întreaga țară. Astfel că, în prima zi a Sărbătorilor Pascale, vor fi înregistrate temperaturi între 18 și 30 de grade, cu mult peste normalul perioadei. A doua zi de Paște vor fi între 14 și 26 de grade.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase