Home » D:News » Joe Biden schimbă modul de distribuire a vaccinurilor. Ce vânzări estimează Pfizer pentru anul 2021

Joe Biden schimbă modul de distribuire a vaccinurilor. Ce vânzări estimează Pfizer pentru anul 2021

Joe Biden schimbă modul de distribuire a vaccinurilor. Ce vânzări estimează Pfizer pentru anul 2021
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 06.05.2021

Administraţia Joseph Biden va începe să modifice modul în care alocă doze de vaccin COVID-19 în statele americane, în contextul reducerii solicitărilor pentru vaccinare în Statele Unite.

Până acum, dozele erau alocate statelor în funcţie de numărul de locuitori, dar Administraţia Joe Biden vrea să transfere dozele în statele cu interes ridicat.

Decizia a fost luată în contextul în care cererile pentru vaccinare au scăzut la nivel naţional şi, în mod special în anumite state, care au început să returneze doze. Guvernatorii statelor au fost informaţi despre modificare.

Spre exemplu, statul Iowa a refuzat săptămâna aceasta aproape trei-sferturi dintre dozele de vaccin care urmau să fie primite de la nivel federal.

Pfizer vede o cerere robustă de vaccin COVID-19

Compania Pfizer și-a majorat prognoza pentru vânzările de vaccin COVID-19 în 2021 cu peste 70%, până la 26 miliarde de dolari.

Veniturile din vaccin – dezvoltate împreună cu partenerul german BioNTech SE – sunt de așteptat să reprezinte mai mult de o treime din vânzările Pfizer în acest an, potrivit Mediafax.

Prognoza se bazează pe contractele pentru livrarea a 1,6 miliarde de doze de vaccin în acest an. Compania se așteaptă să semneze mai multe oferte pentru acest an și este în discuții de aprovizionare cu mai multe țări pentru 2022 și nu numai.

Vaccinul a fost cel mai bine vândut produs al Pfizer în primul trimestru. Cheltuielile și profitul din vaccin sunt împărțite în mod egal între Pfizer și BioNTech.

Pfizer estimează vânzări de 26 miliarde de dolari în 2021

Pfizer și BioNTech își propun să producă până la 2,5 miliarde de doze de vaccin COVID-19 în acest an, dintre care 900 de milioane nu sunt încă incluse în previziunile de vânzări ale companiei.

Dacă Pfizer vinde dozele la prețuri similare, vânzările de vaccin din 2021 ar putea fi cu peste 50% peste cele 26 de miliarde de dolari estimate.

Moderna Inc (MRNA.O) a prognozat vânzări de 18,4 miliarde de dolari în 2021 pentru vaccinul COVID-19.

Pfizer își propune să producă cel puțin 3 miliarde de doze de vaccin anul viitor. De asemenea, se așteaptă să aibă datele legate de siguranță și imunitate după a treia doză de rapel, în iulie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase