Home » D:News » A fost avizat primul autotest antigen Covid-19, produs în România

A fost avizat primul autotest antigen Covid-19, produs în România

A fost avizat primul autotest antigen Covid-19, produs în România
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 08.05.2021

Autotestul antigen Covid-19 dezvoltat și comercializat de către DDS Diagnostic pentru diagnosticarea Covid-19 a fost validat oficial de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, pentru uz personal.

Testele sunt neinvazive, se pot face în orice moment al zilei, fără supraveghere medicală și au o acuratețe de peste 98%.

Tamponul nazal se introduce doar 2-3 cm în nas. Procesul de recoltare este identic cu acela prin care, cu un tampon, “se curăță” interiorul nării și nu creează niciun fel de neplăcere persoanei care dorește să se testeze.

Testarea rapidă, metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2

Testarea rapidă rămâne principala metodă de limitare a infectărilor cu SARS-CoV-2, alegerea testului rapid ușor de folosit și cu acuratețea cea mai ridicată fiind esențială.

Demersul de certificare oficială a testului rapid produs de noi ca Autotest s-a făcut cu scopul de a susține și ușura procesul de testare în masă și în România, așa cum au făcut și alte țări europene, precum Germania, Franța, Austria, prin validarea testelor pentru uz personal. Autotestarea permite deblocarea rapidă a multor domenii de activitate importante, cum sunt Educația, Cultura, HoReCa etc. Cel mai mare avantaj este faptul că, prin acest produs, testarea nu mai este condiționată de prezența personalului medical autorizat, ceea ce permite evaluarea simplă, eficientă și la scară largă a infecțiilor cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor, a personalului HoReCa, și a celorlalte categorii socio-profesionale blocate de mai bine de un an din cauza pandemiei”, declară Dana Stan, fondatorul și liderul echipei de cercetare DDS Diagnostic.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase