Home » D:News » Un veterinar de la Universitatea Cambridge a salvat ochiul unui tigru. Este prima operație de acest fel din lume

Un veterinar de la Universitatea Cambridge a salvat ochiul unui tigru. Este prima operație de acest fel din lume

Un veterinar de la Universitatea Cambridge a salvat ochiul unui tigru. Este prima operație de acest fel din lume
Publicat: 18.05.2021

Ochiul unui tigru a fost salvat în ceea ce se crede a fi prima operație de acest tip din lume, relatează BBC.

Ratna, o femelă de tigru sumatran de 17 ani, trăiește la Shepreth Wildlife Park lângă Cambridge. Personalul a observat că ochiul stâng se deteriora și un medic veterinar specializat a pus diagnosticul de ulcer cornean.

Operația pe cornee, care nu este neobișnuită la pisici și câini domestici, a necesitat „mult mai mult anestezic” în cazul Ratnei.

Williams, de la Queen’s Veterinary School Hospital de la Universitatea din Cambridge, a declarat, după două luni de monitorizare atentă, că a fost încântat să poată să stabilească vindecarea completă.

„Nu cred că nimeni a mai făcut asta până acum la această specie”

Tigrul a mai fost operat de cataractă înainte să fie mutat în parc, la începutul anului 2019, pentru a-și trăi anii de bătrânețe. Pentru că avea nevoie de picături în ochi zilnic, sănătatea ochiului stâng a fost monitorizată îndeaproape de către personal, potrivit Mediafax.

O operație inițială, efectuată la începutul lunii februarie pentru a trata o decolorare, nu a avut efectul dorit și ochiul femelei a continuat să se deterioreze.

„Este ca și cum am face cu orice pisică domestică – dar cu mult mai mult anestezic”, a spus doctorul despre operația de 30 de minute pe tigrul de 93 de kg. „Dar nu cred că nimeni a mai făcut asta până acum la această specie.”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase