Home » D:News » Cum pot intra românii în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID

Cum pot intra românii în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID

Cum pot intra românii în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 31.05.2021

Românii pot intra din România în Bulgaria fără certificat de vaccinare sau test anti-COVID. Ei au nevoie doar de documentele de călătorie.

Ministerul Afacerilor Externe anunță, vineri, că autoritățile bulgare au revizuit, pe 27 mai 2021, condițiile de intrare în Bulgaria. Măsurile se aplică în perioada 27 mai-31 iulie 2021.

Astfel, cetățenii români care sosesc din România pot intra în Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente, cu excepția documentelor de călătorie (carte de identitate sau pașaport).

Condițiile pentru cetățenii români care sosesc din alte state decât România

Cetățenii români care sosesc din alte state decât România pot intra în Republica Bulgaria cu condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, certificatului privind finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19, a testului molecular tip PCR cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau test rapid antigen cu rezultat negativ, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii sau a documentației specifice pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat.

Mai multe informații cu privire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cetățenii români care sosesc în Republica Bulgaria pot fi consultate pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe.

MAE reiterează recomandarea adresată cetățenilor români de a se informa temeinic anterior deplasării în străinătate și de a respecta cu strictețe măsurile aplicabile în contextul pandemiei de COVID-19.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase