Home » D:News » Cât rezistă anticorpii după vaccinarea împotriva COVID-19? Răspunsul medicului Virgil Musta

Cât rezistă anticorpii după vaccinarea împotriva COVID-19? Răspunsul medicului Virgil Musta

Cât rezistă anticorpii după vaccinarea împotriva COVID-19? Răspunsul medicului Virgil Musta
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 24.05.2021

Cât rezistă anticorpii COVID după vaccinare? Medicul Virgil Musta compară titrul de anticorpi la două sau patru luni după rapel.

Medicul infecţionist Virgil Musta a studiat titrul de anticorpi după două şi patru luni de la vaccin. Medicul a făcut analiza pe 250 de colegi care s-au vaccinat în prima etapă. Patru medici au un titru de anticorpi mai mare decât în urmă cu două luni.

„La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, şi dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50% scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 3 persoane, de fapt 4 persoane, au avut o creştere a nivelului de anticorpi faţă de precedenta determinare”, spune Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş din Timişoara.

La ceilalţi, titrul de anticorpi a rămas aproape la fel. Dar, indiferent de situaţie, nu e nicio problemă. Musta spune că oricât de puţini ar fi, tot oferă protecţie.

Pentru unii, va fi necesară şi a treia doză

Cât despre creşterea titrului, medicul explică faptul că „au intrat în contact cu virusul, având în familie persoane infectate. Practic nu faci boala, ci această cantitate de virus îţi stimulează celulele de memorie şi e ca un fel de stimulare a imunităţii şi creştere a numărului de anticorpi, ca să devii mai protejat”.

Pentru ceilalţi, va fi necesară şi a treia doză. Dar, cum nu există o standardizare a titrului de anticorpi, se va face o prioritizare, potrivit Mediafax.

„Sunt două acţiuni importante: pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaţionale la risc şi, pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul Campaniei de Vaccinare.

Anticorpi COVID-19. Rezultate preliminare după 2 vs. 4 luni:

  • 250 – participanţi
  • 97 – titru nemodificat
  • 72 – scădere a titrului
  • 78 – scădere a titrului > 50%
  • 4 – creştere a titrului
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase