Home » D:News » România ar putea vinde vaccin împotriva COVID-19

România ar putea vinde vaccin împotriva COVID-19

România ar putea vinde vaccin împotriva COVID-19
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.06.2021

România a primit, luni, peste un milion de doze de vaccin de la Pfizer, iar premierul Florin Cîțu a spus că dacă vor apărea problemele legate de termenul de valabilitate, serul poate fi vândut. Există deja un contract prin care România vinde vaccin AstraZeneca către Republica Moldova.

Întrebat. la Digi 24, dacă un milion de doze Pfizer, care are timp de valabilitate restrâns, nu este prea mult și va expira pentru că nu vor mai fi atât de mulți doritori, premierul Florin Cîți a spus că dacă vor fi probleme, serul poate fi vândut.

„Până acum nu am avut o problemă cu vaccinul, cu data de expirare. Vedem. Dacă va fi, putem să vindem, bineînțeles. Sunt foarte mulți doritori, sunt multe țări care doresc să cumpere acest vaccin și acest lucru se face printr-un sistem, prin UE. Asta a fost de la început ideea, să comandăm mai mult ca să putem să avem să vindem. Noi am mai și donat în Republica Moldova. Donăm și în Ucraina”, a spus Cîțu.

Întrebat, de asemenea, dacă decizia de a vinde vaccin AstraZececa a fost luată, premierul a spus că România are, cu Republica Moldova, un contract prin care pune la dispoziție pentru vânzare 200.000 de doze lunar până când termină campania de vaccinare.

CNCAV: Campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani ar putea începe în 2 iunie

Imunizarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, cu vaccinul produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, ar putea începe de miercuri, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare (CNCAV).

„Respectarea acestui termen este condiționată de îndeplinirea tuturor criteriilor procedurale impuse de Agenția Europeană a Medicamentului, conform calendarului agreat”, potrivit CNCAV.

Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare pentru această categorie de vârstă, CNCAV menționeacă că decizia demarării campaniei de imunizare în rândul copiilor vine după ce Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a emis vineri, 28 mai, recomandarea de autorizare a vaccinului Comirnaty împotriva COVID-19 pentru această categorie de vârstă

Schema de vaccinare recomandată constă în administrarea a două doze, la un interval de 21 de zile.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase