Home » D:News » Medicul Valeriu Gheorghiță spune că varianta Delta va deveni dominantă: „Perspectiva unui nou val e clară”

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că varianta Delta va deveni dominantă: „Perspectiva unui nou val e clară”

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că varianta Delta va deveni dominantă: „Perspectiva unui nou val e clară”
Medicul Valeriu Gheorghiță. Credit foto: Hepta
Publicat: 19.06.2021

Perspectiva unui nou val este cât se poate de clară, iar varianta Delta a tulpinii virale SARS-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă, anunță șeful campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

„Fiecare centru de vaccinare fix va avea ca obiectiv asigurarea de echipe mobile. Este important ca într-o perioadă de circa o lună – o lună și jumătate să asigurăm trecerea prin fiecare localitate în parte, pentru că perspectiva unui nou val în special în sezonul rece, în toamnă, este cât se poate de clară și foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale are toate caracteristicile să devină dominantă”, spune Valeriu Gheorghiță.

El apreciază că este important să fie asigurat accesul la vaccinare a tuturor oamenilor care, evident, și doresc să se vaccineze.

Echipele mobile să asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate

„Vom informa pe toate canalele oficiale reprezentanții autorităților locale, primarii, pentru a colabora cu reprezentanții direcțiilor de Sănătate Publică, în perspectiva accesului la vaccinare și pentru a pune la comun toate resursele de la nivelul județului și local pentru a facilita procesul de vaccinare”, adaugă șeful CNCAV, potrivit Mediafax.

Gheorghiță precizează că intenția autorităților este ca echipele mobile să asigure procesul de vaccinare in fiecare localitate.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase