Home » D:News » Transalpina, șoseaua la cea mai mare înălțime din România, s-a redeschis. Pe Transfăgărășan, drumarii se luptă cu zăpada

Transalpina, șoseaua la cea mai mare înălțime din România, s-a redeschis. Pe Transfăgărășan, drumarii se luptă cu zăpada

Publicat: 17.06.2021

Autoritățile anunță că începând de miercuri se poate circula pe Transalpina. Șoseaua aflată la cea mai mare înălțime din România a fost deszăpezită de utilaje. Totuși prin zonă nu pot circula decât autoturismele.

Utilajele au reușit să deszăpezească șoseaua și începând de miercuri, pe drum pot circula mașinile. Circulația este permisă doar pe parcursul zilei.

„În data de 16.06.2021 ora 13.00 a fost redeschis traficul rutier pe Dn7A (Transalpina) între localitățile Voineasa – Ranca , între orele 07.00-21.00, pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată mai mică de 3.5t. Între orele 21.00-07.00 traficul rutier este închis”, au anunțat reprezentanții IPJ Vâlcea.

Șoseaua este închisă din toamna anului trecut.

Strat de zăpadă de 8 metri pe Transfăgărășan înainte de deschidere

Cu două săptămâni înainte de termenul la care ar trebui să se deschidă, Transfăgărășanul e acoperit de munți de zăpadă, pe alocuri stratul de omăt depășind 7 – 8 metri. Drumarii fac eforturi zilnice pentru a elibera carosabilul.

DN 7C – Transfăgărășan ar trebui să se deschidă traficului la 1 iulie. Deocamdată, iarna pare că s-a instalat definitiv în zona alpină. Drumarii continuă eforturile pentru deszăpezirea Transfăgărășanului. Indiferent de condițiile meteo, potrivit Mediafax.

„Intervenim cu excavatoare, încărcătoare și freze pentru îndepărtarea stratului de zăpadă care pe alocuri depășește și 7-8 metri”, spune Robert Elekes, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Regionale de Drumuri (DRDP).

Transfăgărășanul leagă Transilvania de Muntenia, traversând Munţii Făgăraş, pe o distanţă de aproximativ 92 km. Porțiunea dintre Piscu Negru, județul Argeș și Bâlea Cascadă, județul Sibiu, este închis până în 30 iunie.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase