Home » D:News » Autoritățile din Tokyo ar putea extinde restricțiile împotriva COVID-19 și pe perioada Jocurilor Olimpice

Autoritățile din Tokyo ar putea extinde restricțiile împotriva COVID-19 și pe perioada Jocurilor Olimpice

Autoritățile din Tokyo ar putea extinde restricțiile împotriva COVID-19 și pe perioada Jocurilor Olimpice
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 01.07.2021

Japonia are în vedere o prelungire de două până la patru săptămâni a măsurilor de prevenire a Covid-19 în Tokyo și alte zone, a relatat miercuri mass-media japoneză, citată de Reuters. Măsura e posibil să fie luată în condițiile în care a mai rămas mai puțin de o lună până la începerea Olimpiadei.

Capitala Japoniei și alte zone se află sub o „cvasi” stare de urgență, care urmează să fie ridicată pe 12 iulie, dar o creștere recentă a infecțiilor i-ar putea determina pe oficiali să reducă numărul de spectatori care vor avea acces la competițiile olimpice.

În timp ce infecțiile din Tokyo au crescut la 714 cazuri, fiind cele mai mari din 26 mai încoace, cotidianul Mainichi Shimbun a declarat că guvernul ia în considerare extinderea restricțiilor, fiind posibil ca acestea să se suprapună cu perioada de început a desfășurării Jocurilor Olimpice, care urmează să înceapă pe 23 iulie.

Într-o ședință guvernamentală din cursul zilei de miercuri se va discuta despre modul de abordare a unei creșteri iminente, care a îngrijorat experții și a relansat grijile cu privire la răspândirea mai multor variante infecțioase.

Starea de „cvasi” urgență reduce numărul de spectatori acceptați pe arene

„Orice decizie cu privire la măsurile de cvasi-urgență va fi luată pe baza politicilor pe care le-am pus în aplicare”, a declarat secretarul șef al cabinetului Katsunobu Kato, într-o conferință de presă.

Starea de „cvasi” urgență reduce numărul de spectatori acceptați pe arene la 5.000. Organizatorii Jocurilor Olimpice au declarat că spectatorilor li se va permite accesul până la jumătate din capacitatea locului sau până la maximum 10.000, potrivit Mediafax.

Oficialii au promis o competiție desfășurată în siguranță, dar se confruntă cu o rezistență constantă din partea unei părți substanțiale a publicului.

Chiar și în „cel mai optimist scenariu”, noile cazuri zilnice din Tokyo ar putea ajunge la 1.000 în iulie și 2.000 în august, stimulate și de o activitate turistică mai intensă în timpul Jocurilor, conform cercetătorilor universitari și specialiștilor de la Institutul Național de Boli Infecțioase.

Dacă infecțiile se accelerează în timpul sau după Jocuri, capacitatea paturilor de spital din capitala niponă ar putea atinge limita în august, conform acelorași experți.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase