Home » D:News » Un nou focar de coronavirus a apărut în China. Creșterea semnificativă de cazuri îngrijorează autoritățile

Un nou focar de coronavirus a apărut în China. Creșterea semnificativă de cazuri îngrijorează autoritățile

Publicat: 10.06.2021
Un nou focar de coronavirus a apărut în China. Creșterea semnificativă de cazuri îngrijorează autoritățile
Credit foto: Fusion Medical Animation via Unsplash

Guangzhou, capitala Guandong, cea mai populată provincie a Chinei, se confruntă cu o acutizare a cazurilor de coronavirus.

Acesta este un semn că varianta Delta a coronavirusului, extrem de transmisibilă, care a fost detectată pentru prima oară în India, ar putea duce la acutizarea cazurilor chiar și în regiuni ale lumii în care a existat un răspuns solid al autorităților medicale împotriva COVID-19, precum China.

Orașul de peste 15 milioane de oameni a confirmat 96 de cazuri, reprezentând marea majoritate de cazuri din provincie. Poate că nu pare o cifră îngrijorătoare, însă, în contextul Chinei, o țară care a înregistrat un succes major în ținerea sub control a cazurilor încă de la începutul pandemiei, este o creștere semnificativă.

Testare în masă și carantină în unele zone ale orașului

Autoritățile desfășoară acum testare în masă și unele zone intră în carantină în încercarea de a controla focarul. Restaurantele și locurile de divertisment au fost închise. Puncte de control au fost instalate și polițiștii verifică în permanență pe oricine intră sau iese din anumite zone ale orașului.

Orașul a efectuat 16 milioane de teste între 26 mai și 5 iunie, ceea ce înseamnă mai mult de o medie de un test per locuitor, scrie Futurism.

Și alte regiuni din lume se confruntă cu focare cauzate de varianta Delta. În Regatul Unit, autoritățile medicale sunt îngrijorate că varianta de coronavirus ar putea avea un impact semnificativ asupra planurilor de vaccinare și redeschidere.

Cazurile de coronavirus au început să crească din nou în Regatul Unit

Cazurile confirmate de coronavirus au început să crească din nou în Regatul Unit, media pe șapte zile ajungând din nou la 4.000 de cazuri pe zi pentru prima oară de la începutul lunii aprilie.

Potrivit experților medicali britanici, varianta Delta este cu 40% mai transmisibilă decât varianta Alpha, detectată inițial în Regatul Unit. Însă, după cum se observă atât în China și Regatul Unit cât și în alte națiuni dezvoltate, cei care au fost vaccinați par să aibă un răspuns imun solid împotriva noii variante.

Totuși, multe țări au rămas în urmă cu vaccinarea, astfel că varianta Delta este o amenințare mult mai semnificativă. Cu alte cuvinte, bătălia nu s-a sfârșit încă, iar acum cu siguranță nu este cel mai oportun moment pentru o relaxare totală.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un nou tip de coronavirus de origine canină, descoperit de cercetători

Novavax testează un vaccin care poate fi eficient atât împotriva gripei, cât şi a coronavirusului

Cât de mult este redusă transmiterea coronavirusului după vaccinare

Câte mutații și variante de coronavirus au apărut până acum – tot ce trebuie să știi

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase