Home » D:News » Emisiile de CO2 produse de mașinile noi au scăzut puternic în 2020

Emisiile de CO2 produse de mașinile noi au scăzut puternic în 2020

Emisiile de CO2 produse de mașinile noi au scăzut puternic în 2020
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 04.07.2021

Datele provizorii de monitorizare, publicate marți arată că emisiile medii de CO2 ale mașinilor noi înmatriculate în UE, Islanda, Norvegia și Marea Britanie în 2020 au scăzut cu 12% față de 2019. Vehiculele electrice și-au triplat cota de piață pe măsură ce se aplică noile obiective pentru mediu.

Potrivit reprezentanților Comisiei Europene, este de departe cea mai mare scădere anuală a emisiilor din 2010, de când au început să fie aplicate standardele privind emisiile de CO2.

Scăderea coincide cu introducerea treptata a standardelor mai stricte privind emisiile de CO2 pentru autoturisme începând cu 1 ianuarie 2020. Principalul motiv pentru această scădere accentuată a emisiilor de CO2 a fost creșterea ponderii înmatriculărilor de vehicule electrice, care s-a triplat de la 3,5% în 2019 la peste 11% în 2020.

Numărul total de mașini electrice a continuat să crească

„În ciuda pieței globale în scădere a autovehiculelor noi din cauza pandemiei COVID-19 , numărul total de mașini electrice înregistrate în 2020 a continuat să crească, ajungând pentru prima dată la peste 1 milion pe an. Emisiile medii de CO2 provenite de la autoutilitarele noi vândute în UE, Islanda, Norvegia și Regatul Unit în 2020 au scăzut ușor. Datele provizorii arată că legislația europeană privind standardele de emisii de CO2 continuă să fie un instrument eficient de reducere a emisiilor de CO2 produse de mașini și autoutilitare și că trecerea la electromobilitate este în curs”, scrie în documentul CE, potrivit Mediafax.

Datele finale, care urmează să fie publicate la sfârșitul lunii octombrie 2021, vor fi folosite de Comisie pentru stabilirea noilor standarde privind emisiile de CO2.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase