Home » D:News » Statuia-omagiu închinată prinţesei Diana, dezvelită de William şi Harry la Palatul Kensington

Statuia-omagiu închinată prinţesei Diana, dezvelită de William şi Harry la Palatul Kensington

Publicat: 03.07.2021

O statuie-omagiu închinată prinţesei Diana a fost dezvelită joi, de prințul William şi prințul Harry, în grădina Palatului Kensington.

Prinţesa Diana nu a fost uitată. La mai bine de două decenii de la tragicul accident în care lady Di şi-a pierdut viaţa, prinţul William şi prinţul Harry nu abandonează amintirea mamei lor şi lasă deoparte tensiunile din sânul familiei regale britanice pentru evenimentul organizat joi, 1 iulie.

În ziua care ar fi marcat cea de-a 60-a aniversare a prinţesei, aceştia au dezvelit o statuie închinată Dianei. Totul a avut loc în Grădina Scufundată a Palatului Kensington, fosta casă a mamei lui William şi Harry.

În luna august a anului trecut, printr-un rar comunicat de presă comun, prinţii au declarat că „speră că statuia îi va ajuta pe toţi cei care vizitează Palatul Kensington să mediteze asupra vieţii şi moştenirii” lăsate de lady Diana Spencer.

Statuia a fost comandată chiar de William şi Harry, în 2017. „Au trecut 20 de ani de la moartea mamei noastre şi este momentul potrivit să amintim impactul ei pozitiv în Marea Britanie şi lumea întreagă printr-o statuie eternă. Mama noastră a influenţat atâtea vieţi”, spuneau ei atunci.

Nu este singurul mod prin care William şi Harry păstrează vie amintirea mamei lor

Statuia nu este singurul mod prin care William şi Harry păstrează vie amintirea mamei lor. Ducele şi ducesa de Sussex au întâmpinat vineri, 4 iunie, venirea pe lume a celui de-al doilea copil, o fetiţă pe nume Lilibet „Lili” Diana Mountbatten-Windsor. Harry şi Meghan au anunţat duminică naşterea bebeluşului, la două zile după fericitul moment.

Lili a fost botezată după străbunica sa, regina Elisabeta a II-a, alintată „Lilibet” de către membrii familiei şi apropiaţi. De asemenea, cel de-al doilea prenume este chiar acela al bunicii sale, prinţesa Diana, potrivit Mediafax.

Şi fiica prinţului William şi a lui Kate Middleton poartă numele bunicii sale, cât şi numele Reginei, fiind botezată Charlotte Elizabeth Diana.

După naşterea lui Lilibet, linia succesiunii regale s-a modificat. Fiica ducilor de Sussex a devenit a opta candidată la tronul Marii Britanii. Nou-născutul este al 11-lea strănepot al reginei Elisabeta şi stă în spatele fratelui ei, Archie, care este al şaptelea în linie pentru tron.

Prinţul Harry este al şaselea în linie pentru tron, iar în faţa lui se află tatăl său, prinţul Charles, care este primul la rând, fratele său William (al doilea), nepotul său George (al treilea), nepoata sa Charlotte (a patra), şi nepotul său Louis (al cincilea).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase