Home » D:News » „Fripturi” vegetale printate 3D. O companie din Spania vrea să cucerească piața alternativelor la carne

„Fripturi” vegetale printate 3D. O companie din Spania vrea să cucerească piața alternativelor la carne

Publicat: 07.07.2021

Pe măsură ce crește cererea de alternative vegetale la carne, startup-ul Novameat cu sediul în Barcelona folosește tehnologia de imprimare 3D pentru a fabrica „fripturi” vegetariene pe care speră să le ofere pe piața anul viitor, relatează Reuters.

Novameat intenționează să-și vândă „fripturile” direct consumatorilor și companiilor, cum ar fi restaurantele interesate să producă carne pe bază de plante, a declarat directorul pentru dezvoltarea afacerilor, Alexandre Campos.

Compania spaniolă, care și-a dezvoltat tehnologia în 2018, a prezentat cea mai recentă imprimantă 3D a produselor alimentare la Mobile World Congress (MWC) din Barcelona.

„Nu mă așteptam ca textura să fie atât de bine realizată”

„Nu am avut senzația unei fripturi tradiționale, dar am fost surprins pozitiv, deoarece nu mă așteptam ca textura să fie atât de bine realizată”, a spus un consumator, după ce a încercat una dintre „fripturile” tipărite la standul Novameat.

Campos a declarat că scopul startup-ului a fost să recreeze fibrele musculare ale cărnii de animal, dar folosind 100% ingrediente vegetale. El a prognozat că industria bazată pe plante va continua să crească la rate de două cifre în viitorul previzibil, potrivit Mediafax.

Compania a mai spus că produce carne falsă vegetală motive de mediu. „Încercăm să înlocuim carnea animalelor pentru ceva care este mai bun pentru planetă, pentru noi și pentru animale”, a spus Campos.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase