Home » D:News » Zeci de persoane dispărute şi case prăbuşite din cauza ploilor abundente în Germania

Zeci de persoane dispărute şi case prăbuşite din cauza ploilor abundente în Germania

Publicat: 18.07.2021

Ploile abundente şi inundaţiile au provocat prăbuşirea a şase case din Renania, Germania, au cauzat decesul a cel puțin 44 de persoane, iar mai mulţi oameni au fost daţi dispăruţi sau sunt blocaţi pe acoperişuri, a anunțat poliţia.

De asemenea, aproximativ 30 de persoane au dispărut şi alte 25 de case au fost expuse riscului de prăbuşire în districtul Schuld bei Adenau, în regiunea deluroasă Eiffel, potrivit Reuters.

„În prezent avem un număr inexact de persoane pe acoperişuri care trebuie salvate”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Koblenz.

„Există multe locuri în care au fost dislocate echipele de pompieri şi de salvare. Nu avem încă o imagine foarte precisă, deoarece măsurile de salvare continuă”, a adăugat acesta.

Zeci de persoane blocate pe acoperişuri și case expuse riscului de prăbuşire

Poliţia a anunțat că 44 de persoane au murit şi 30 au dispărut la sud de Bonn, după ce râul Ahr, care se varsă în Rin, a trecut peste maluri. Aproximativ 50 de persoane sunt blocate pe acoperişuri şi mai multe case sunt expuse riscului de prăbuşire.

Doi pompieri au murit în regiunea Sauerland, la nord-est de Bonn, a mai anunţat poliţia, potrivit Mediafax.

Agenţia de ştiri DPA a transmis că un om s-a înecat şi un al doilea s-a prăbuşit după o operaţiune de salvare. Transportul feroviar, rutier şi fluvial a fost întrerupt, iar transportul maritim a fost suspendat pe râul Rin.

Furtuni puternice sunt așteptate în continuare în sud-vestul Germaniei, a avertizat Serviciul Meteorologic German.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase