Home » D:News » Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei. Unde s-ar fi prăbușit roca

Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei. Unde s-ar fi prăbușit roca

Un meteorit „neobișnuit de mare” a luminat cerul Norvegiei. Unde s-ar fi prăbușit roca
Sursa foto: @astronewth via Twitter
Publicat: 27.07.2021

Un „meteor neobișnuit de mare” a luminat sudul Norvegiei duminică, generând un spectacol de sunet și lumină pe măsură ce zbura pe cer. Este posibil ca o parte să fi lovit Pământul, probabil nu departe de capitala Oslo, au spus experții.

Rapoartele au început să sosească în jurul orei 1 dimineața, videoclipuri postate pe rețelele de socializare arătând lumina strălucitoare deasupra portului Holmestrand, la sud de Oslo.

Rețeaua norvegiană Meteor analiza duminică înregistrările video și alte date pentru a încerca să identifice originea și destinația obiectului.

Datele preliminare au sugerat că meteoritul ar putea să fi lovit Pământul într-o zonă împădurită numită Finnemarka, la doar 60 km vest de capitala Oslo, a anunțat rețeaua.

O bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte și Jupiter

„A fost o nebunie”, a declarat pentru Reuters Morten Bilet, care a văzut și a auzit meteoritul.

Meteoritul a căzut cu 15-20 km pe secundă și a luminat cerul nopții timp de aproximativ cinci până la șase secunde, a spus Bilet. Cerul de vară era întunecat, zilele începând să fie mai scurte de la sfârșitul lunii iunie.

„Ceea ce am avut noaptea trecută a fost o bucată mare de rocă, care călătorea probabil între Marte și Jupiter, unde este centura noastră de asteroizi”, a spus Bilet, potrivit Mediafax.

Nu au existat rapoarte de daune, așa cum sa întâmplat în 2013, când un meteorit a străbătut Rusia și a explodat peste Chelyabinsk, a spus Bilet.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase