Home » D:News » Ce i s-a întâmplat unui aventurier care a pornit pe ruta maritimă Florida-New York într-o „roată de hamster”

Ce i s-a întâmplat unui aventurier care a pornit pe ruta maritimă Florida-New York într-o „roată de hamster”

Ce i s-a întâmplat unui aventurier care a pornit pe ruta maritimă Florida-New York într-o „roată de hamster”
Sursa foto: Flagler County Sheriff's Office
Publicat: 30.07.2021

Oceanul Atlantic nu l-a speriat iniţial pe aventurierul Ray „Reza” Baluchi, care şi-a stabilit un obiectiv ambiţios: voia să străbată, pe apă, distanţa dintre Florida şi New York. Până aici, nu pare nimic spectaculos. Însă mai interesant este modul în care trebuia să aibă loc întreaga călătorie, arată CNN Travel.

Iubitorul de sporturi extreme visa să „ia la pas” valurile Atlanticului, într-o ambarcaţiune asemănătoare cu o roată de hamster pneumatică, pe care o numeşte „bula sa”. Baluchi a declarat că scopul călătoriei este unul caritabil, pentru a sprijini mai multe organizaţii de prim ajutor.

Călătoria care urma să dureze între 3 şi 4 săptămâni s-a terminat, însă, în mai puţin de o zi de la start. O serie de probleme tehnice l-au forţat pe Baluchi să abandoneze misiunea pe ţărmul Palm Coast, Florida, spre surprinderea oamenilor de pe plajă. Aşa că în loc să se îndrepte spre New York, sportivul a revenit la mal la aproximativ 35 de kilometri la sud faţă de locul unde a lansat ambarcaţiunea pe apă.

Nu este prima călătorie eşuată pentru Baluchi

Acesta susţine că echipa sa urma să îl aprovizioneze cu piesele necesare reluării traseului, însă Garda de Coastă nu i-a permis să mai plece. Un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă SUA a declarat pentru CNN că i-au solicitat lui Baluchi să aibă echipamente specifice de siguranţă şi navigaţie, o barcă de escortă şi să depună un plan de călătorie înainte de a porni din nou, potrivit Mediafax.

Imaginile cu mijlocul de transport neconvenţional au fost postate sâmbătă pe Facebook, după ce autorităţile locale au fost alertate în legătură cu un „cadru metalic” plutitor. Mecanismul e acţionat prin alergare.

Nu este prima călătorie eşuată pentru Baluchi. În trecut, a încercat de două ori să alerge din Florida în Bermuda, într-un balon gonflabil. Paza de coastă l-a salvat în 2014 şi i-a remorcat balonul înapoi pe uscat în 2016, declarând că bărbatul a încălcat ordinul lor de a nu se îmbarca. „Vreau să le arăt oamenilor că, indiferent dacă uneori eşuezi, nu trebuie să renunţi niciodată la visul tău”, spune Baluchi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase