Home » D:News » Richard Branson a vândut acțiuni Virgin Galactic în valoare de sute de milioane de dolari

Richard Branson a vândut acțiuni Virgin Galactic în valoare de sute de milioane de dolari

Richard Branson a vândut acțiuni Virgin Galactic în valoare de sute de milioane de dolari
Sursa foto: Virgin Galactic
Publicat: 16.08.2021

Fondatorul Virgin Galactic, Sir Richard Branson, a vândut acțiuni în cvaloare de 300 de milioanee de dolari ale companiei de turism spațial, în această săptămână, pentru a-și finanța celelalte proiecte.

Branson, prin intermediul grupului său Virgin Investments, a vândut 10,4 milioane de acțiuni Virgin Galactic la diferite prețuri, cuprinse între 25,75 dolari și 34,39 dolari pe acțiune, potrivit unei înregistrări a SEC, citată de CNBC.

Acțiunile Virgin Galactic au scăzut cu până la 3% vineri față de închiderea anterioară, de 25,94 dolari pe acțiune.

„Grupul Virgin continuă să fie cel mai mare acționar unic la Virgin Galactic”, a declarat într-un comunicat compania mamă a lui Branson. Firma a adăugat că „intenționează să utilizeze veniturile din această vânzare pentru a-și susține portofoliul de afaceri globale de agrement, vacanță și călătorii care continuă să fie afectate de impactul pandemiei COVID-19, pe lângă sprijinirea dezvoltării și creșterii afaceri noi și existente”.

Cât a recuperat Branson din investiția sa

Vânzarea este a treia a lui Branson de când Virgin Galactic a devenit companie publică în 2019, după vânzările sale anterioare în valoare de 504,5 milioane de dolari și 150,3 milioane de dolari din mai 2020 și, respectiv, din aprilie 2021.

Branson a recuperat peste 950 de milioane de dolari din investiția sa în compania spațială prin vânzări de acțiuni. Virgin Galactic a strâns peste 1 miliard de dolari din investiții private, înainte de a deveni publică, potrivit SEC.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase