Fostul Palat al Băncii Marmorosch din centrul Bucureștiului, transformat într-un hotel de cinci stele

17 08. 2021, 08:30

Fostul Palat al Băncii Marmorosch din centrul Bucureştiului a fost transformat într-un hotel de cinci stele sub brandul Autograph Collection. Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deţine şi operează patru hoteluri în Bucureşti, a finalizat investiţia de 42 mil. euro.

Fostul Palat al Băncii Marmorosch din centrul Bucureştiului a fost transformat într-un hotel de cinci stele sub brandul Autograph Collection. Grupul lituanian Apex Alliance Hotel Management, care deţine şi operează patru hoteluri în Bucureşti, a finalizat investiţia de 42 mil. euro din centrul Capitalei.

Investiţia de 42 mil. euro a vizat transformarea fostului Palat al Băncii Marmorosch într-un hotel de cinci stele, care este primul din România care se alătură brandului Autograph Collection Hotels, din portofoliul Marriot International.

Renumita bancă românească a fost înfiinţată în 1848

Marmorosch Bucharest are un total de 217 camere cu tavane înalte şi ferestre mari, şi un restaurant Blank şi Blank Bar & Lounge, cu o capacitate cumulată de aproape 200 de oaspeţi. Denumirea acestora a fost inspirată de persoana lui Mauriciu Blank, unul dintre fondatorii Băncii Marmorosch – Blank şi principalul arhitect al succesului său la acea vreme, potrivit Mediafax.

Renumita bancă românească din secolul XIX a fost înfiinţată în 1848 de către Iacob Marmorosch, care s-a asociat în 1864 cu Mauriciu Blank. Clădirea de pe strada Doamnei din Bucureşti a fost construită între 1915 şi 1923, în stil neoromânesc, cu influenţe bizantine şi gotice. Interiorul este decorat în stil Art Nouveau.