Home » D:News » Un model Volkswagen se vinde fără sistem de navigaţie şi fără radio, pe fondul crizei semiconductorilor

Un model Volkswagen se vinde fără sistem de navigaţie şi fără radio, pe fondul crizei semiconductorilor

Publicat: 19.08.2021
Un model Volkswagen se vinde fără sistem de navigaţie şi fără radio, pe fondul crizei semiconductorilor
Credit foto: Profimedia

Volkswagen Fox este disponibil în prezent pe piața din Brazilia fără sistem de navigație și fără radio. Pe bordul mașinii, constructorul a montat un capac din plastic. Preţul mașinii a fost micşorat, pentru a compensa lipsa echipamentului.

Criza semiconductorilor din industria auto, declanşată în timpul pandemiei s-a înrăutăţit odată cu accidentul de containere Ever Date, care pe 23 martie 2021 a blocat Canalul Suez timp de o săptămână, paralizând comerţul global.

Cea mai elocventă consecinţă vizează modelul Volkswagen Fox, vândut în Brazilia. În ţara sud-americană, maşina este disponibilă fără un sistem de divertisment la bord. Şoferii nu vor putea urma instrucţiunile navigatorului şi nici măcar să asculte radioul. În locul acestora, a fost montat un capac din plastic.

Volkswagen Fox este un model destul de învechit. Construit pe baza platformei Pq24, utilizat încă din anii 1990, folosit şi pentru prima generaţie Skoda Fabia, modelul este aproape de pensionare.

Economie la semiconductori

În câteva luni, se aşteaptă ca Volkswagen Brazilia să lanseze nova Voyage. Între timp, producătorul german a fost nevoit să ofere maşina fără integrare tehnologică. Este o alegere care tinde să păstreze rezervele de semiconductori şi să nu le risipească pentru un model care este aproape de a ieşi de pe liste.

Preţul de listă a fost redus în Brazilia. Modelul Volkswagen Fox este disponibil începând de la 61.690 reali, aproximativ 10.000 de euro.

Mulţi producători au aplicat strategii pentru a proteja sau creşte producţia, investind în ingineria automatizării şi dezvoltând noi procese tehnologice, potrivit Mediafax. Pentru producătorii de automobile, problema semiconductorilor se dovedeşte a fi colosală.

Criza este complexă, iar analiştii cred că redresarea este posibilă abia din 2023.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase