Home » D:News » Persoanele nevaccinate, de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 – studiu SUA citat de RoVaccinare

Persoanele nevaccinate, de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 – studiu SUA citat de RoVaccinare

Persoanele nevaccinate, de 17 ori mai multe șanse de a fi spitalizate cu COVID-19 – studiu SUA citat de RoVaccinare
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 03.09.2021

Persoanele nevaccinate au o probabilitate de 17 ori mai mare de a fi spitalizate din cauza COVID-19 comparativ cu persoanele care sunt complet vaccinate, arată studiul COVID-NET al Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC).

În perioada 24 ianuarie – 24 iulie 2021, ratele cumulative de spitalizare au fost de 17 ori mai mari la persoanele nevaccinate, comparativ cu persoanele vaccinate, potrivit studiului COVID-NET, citat de RoVaccinare.

Pe grupe de vârstă, datele au fost de 23 de ori, 22 de ori și 13 ori mai mari la nevaccinați comparativ cu vaccinați pentru cei cu vârste cuprinse între 18-49, 50-64 și, respectiv peste 65 de ani.

Varianta Delta a înmulțit cu 10 ratele de spitalizare

De asemenea, în perioada 27 iunie – 24 iulie, în care varianta Delta a devenit predominantă, ratele de spitalizare au fost de peste 10 ori mai mari la persoanele nevaccinate pentru toate grupele de vârstă.

Reprezentanții CNCAV susțin că vaccinurile continuă să joace un rol critic în prevenirea bolilor grave COVID-19 și rămân extrem de eficiente în prevenirea spitalizărilor.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase