Home » D:News » Europa a înregistrat o explozie a centrelor de date în pandemie

Europa a înregistrat o explozie a centrelor de date în pandemie

Publicat: 15.09.2021
Europa a înregistrat o explozie a centrelor de date în pandemie
Credit foto: Unsplash

Oameni din întreaga lume au contabilizat zeci de miliarde de ore pe Zoom, Netflix şi pe tot felul de alte aplicaţii online pentru utilizat de acasă în ultimele 18 luni, scrie Deutsche Welle.

Dar o dezertare în masă către lumea online necesită mult spaţiu în lumea fizică. Aceasta înseamnă centre de date, clădiri şi depozite care stochează informaţii şi diverse aplicaţii critice folosite de companii de diferite dimensiuni şi nu sunt doar de giganţii ai tehnologiei. În întreaga lume, cererea de centre de date este în plină expansiune.

Se estimează că piaţa centrelor de date din SUA va creşte cu 14% în 2021 în ceea ce priveşte capacitatea, potrivit CBRE, o companie de consultanţă imobiliară. Şi India are în faţă o creştere uriaşă a cererii pentru centre de date, utilizarea internetului crescând rapid în rândul celor 1,4 miliarde de locuitori. În Europa, piaţa creşte neobişnuit de repede.

Centrele de date, mari consumatoare de energie şi de apă

Primul trimestru al anului 2021 a fost fără precedent în ceea ce priveşte închirierea de spaţiu pentru centre de date, o mare parte parte din tranzacţii fiind pentru spaţii aflate încă în faza de construcţie.

„Sectorul este pe o traiectorie de creştere fenomenală din 2016. În ciuda unor întârzieri de construcţie pe termen scurt la început, pandemia a accelerat creşterea cererii pentru centre de date„, a declarat Andrew Jay, şeful Data Center Solutions la CBRE.

Însă această explozie creează presiuni pe mediu. Centrele de date sunt mari consumatoare de energie şi de apă, pentru răcirea sistemelor de calcul.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase