Home » D:News » Lavă înaltă de 15 metri, aruncată de vulcanul de pe insula spaniolă La Palma. Mii de persoane, evacuate

Lavă înaltă de 15 metri, aruncată de vulcanul de pe insula spaniolă La Palma. Mii de persoane, evacuate

Publicat: 21.09.2021

Autoritățile au evacuat aproximativ 5.000 de oameni din localități situate pe insula spaniolă La Palma. Lava aruncată de un vulcan în erupție se răspândește.

Lava înaltă de 15 metri „a înghițit” deja 20 de case în satul El Paso și părți din drumuri.

Primarul Sergio Rodriguez a declarat la TVE că lava se răspândește acum prin satul vecin Los Llanos de Aridane, unde sute de case sunt expuse riscului.

„Monitorizăm traiectoria lavei”, a spus Rodriguez.

„Lava se deplasează spre coastă și daunele vor fi materiale”

Autoritățile locale au evacuat aproximativ 5.000 de persoane din patru sate, inclusiv El Paso și Los Llanos de Aridane, a declarat președintele regional al Insulelor Canare, Angel Victor Torres, luni dimineață.

„Lava se deplasează spre coastă și daunele vor fi materiale. Potrivit experților, există aproximativ 17-20 milioane de metri cubi de lavă”, a spus el.

La Palma a fost în alertă maximă după ce s-au semnalat sute de cutremure în decurs de numai o săptămână în Cumbre Vieja, scrie Reuters.

În 1971, un bărbat a fost ucis în timp ce făcea fotografii în apropiere, dar nicio proprietate nu a fost deteriorată. Premierul Pedro Sanchez a sosit duminică seara la La Palma pentru discuții legate de gestionarea crizei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase